Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ισχυρή πτώση στις ευρωαγορές

Ισχυρές πιέσεις δέχτηκαν οι ευρωαγορές καθώς οι ζημιές 6,3 δισ. δολάρια που ανακοίνωσε η Deutsche Bank, σε συνδυασμό με την πιστοληπτική υποβάθμιση της Ελλάδας, υπενθύμισε στους επενδυτές ότι η ύφεση δεν έχει αντιμετωπιστεί.

Ισχυρές πιέσεις για έκτη διαδοχική ημέρα δέχτηκαν οι ευρωαγορές καθώς οι μεγαλύτερες των εκτιμήσεων ζημιές, ύψους 6,3 δισ. δολάρια, που ανακοίνωσε τo δ’ τρίμηνο η γερμανική Deutsche Bank AG, σε συνδυασμό με την πιστοληπτική υποβάθμιση της Ελλάδας από την S&P, υπενθύμισε στους επενδυτές ότι η οικονομική ύφεση δεν έχει ακόμα αντιμετωπιστεί από τις κυβερνήσεις.

Ο ευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 υποχώρησε κατά 4,36% στις 192,87 μονάδες με τις απώλειες έξι ημερών να διαμορφώνονται στο 9,3%.

Σημαντική πτώση κατέγραψαν τα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια παρά την θετική πρωινή εκκίνηση των αγορών καθώς έντονη είναι η ανησυχία στους επενδυτές ότι θα υπάρξουν περαιτέρω πιστοληπτικές υποβαθμίσεις, χωρών της ευρωζώνης που έχουν είδη προειδοποιηθεί.

Συγκεκριμένα στο Λονδίνο, ο δείκτης FTSE 100 υποχώρησε 4,97% διαμορφωμένος στις 4.180,64 μονάδες ενώ ανάλογη πορεία ακολούθησαν και τα χρηματιστήρια σε Γερμανία και Γαλλία. Ο δείκτης DAX έκλεισε με απώλειες 4,63% στις 4.422,35 μονάδες και ο CAC 40 χαμηλότερα κατά 4,56% στις 3.052,00 μονάδες.

Ενδεικτικά, μετοχές που πρωταγωνίστησαν σε μια μέρα έντονων διακυμάνσεων ήταν η Deutsche Bank AG που κατέγραψε πτώση (λόγω απογοητευτικών αποτελεσμάτων τριμήνου) κατά 9%, η HSBC Plc που υποχώρησε 8% και η Siemens AG που έκλεισε χαμηλότερα 12%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v