Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Διευρύνονται οι απώλειες στις ευρωαγορές

Ενέργεια, μέταλλα και τράπεζες δέχονται τις ισχυρότερες πιέσεις στις ευρωπαϊκές αγορές. Πτώση μεγαλύτερη του 2% για DAX, FTSE και CAC. Σε νέα πτώση της Wall Street παραπέμπουν τα συμβόλαια των Dow και S&P.

Διατηρείται το αρνητικό κλίμα στις κυριότερες ευρωπαϊκές χρηματιστηριακές αγορές, με τους κλάδους ενέργειας και μετάλλων να δέχονται ισχυρότατες πιέσεις, λόγω της υποχώρησης των τιμών του πετρελαίου.

Παράλληλα, αυξάνεται η ανησυχία των επενδυτών για την πορεία των εταιρικών αποτελεσμάτων, με την Alcoa να δίνει αργά χθες το βράδυ το πρώτο αρνητικό δείγμα γραφής, ανακοινώνοντας ζημιές για το τρίμηνο.

Εντονες οι πιέσεις στον τραπεζικό κλάδο, με την μετοχή της Barclay’s να υποχωρεί έως και 8,3%, της HBOS να χάνει 4,2%, της Royal Bank of Scotland 5,3% και την UBS να κινείται 6% χαμηλότερα.

Στο Λονδίνο ο δείκτης FTSE καταγράφει πτώση της τάξης του 2,10% στις 4.333 μονάδες, ο δείκτης DAX της Φρανκφούρτης υποχωρεί κατά 2,23% στις 4.614 μονάδες, ενώ χαμηλότερα κατά 2,59% κινείται ο δείκτης CAC του Παρισιού, στις 3.162 μονάδες.

Εν τω μεταξύ, σε πτωτικό άνοιγμα των βασικών δεικτών της Wall Street παραπέμπουν τα futures του Dow Jones και του S&P 500, καθώς εντείνονται οι ανησυχίες για τα εταιρικά κέρδη, ενώ η πτώση των τιμών του πετρελαίου εκτιμάται πως θα επιβαρύνει τις μετοχές του ενεργειακού κλάδου.

Συγκεκριμένα, τα futures του Dow Jones «δείχνουν» άνοιγμα χαμηλότερο κατά 0,85% και του S&P 500 κατά 0,97%.

Νωρίτερα είχαν καταγραφεί σημαντικές απώλειες και στα κυριότερα ασιατικά χρηματιστήρια, με τον δείκτη Nikkei να κλείνει με πτώση της τάξης του 5% περίπου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v