Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ήπιες πιέσεις στην Ευρώπη-Πτώση 0,35% για DAX

Ήπια πτωτικά κινούνται οι ευρωπαϊκές αγορές, με τις πιέσεις να επικεντρώνονται στις μετοχές μεταλλευτικών ομίλων και τους επενδυτές να στρέφουν την προσοχή τους στην έναρξη δημοσιοιποίησης αποτελεσμάτων δ' τριμήνου.

Ήπιες πιέσεις ασκούνται στις ευρωπαϊκές αγορές, με τις ρευστοποιήσεις να αφορούν, για μία ακόμη συνεδρίαση, τις μετοχές μεταλλευτικών ομίλων. Η έλλειψη μακροοικονομικών ανακοινώσεων σήμερα καθιστά περισσότερο επιφυλακτικούς τους επενδυτές.

Παράλληλα ξεκινά και τυπικά η ανακοίνωση οικονομικών αποτελεσμάτων δ’ τριμήνου στις ΗΠΑ, καθώς σήμερα δίνονται στη δημοσιότητα τα μεγέθη της Alcoa.

Συνεχίζεται η πτώση για τη μετοχή της BHP Billiton και στις ευρωπαϊκές αγορέ3ς, με τον τίτλο του ομίλου να υποχωρεί 1,6%.

Σταθεροποιητικές, πάντως, τάσεις επικρατούν στο Λονδίνο, με τον δείκτη FTSE 100 να ενισχύεται 0,18% στις 4.456 μονάδες. Αντίθετα σε πτωτική τροχιά κινούνται οι αγορές Γερμανίας και Γαλλίας. Πιο συγκεκριμένα ο DAX 30 υποχωρεί 0,35% στο επίπεδο των 4.765 μονάδων, ενώ ο CAC 40 κινείται 0,19% χαμηλότερα στις 3.293 μονάδες.

Πτωτική κίνηση επικράτησε στις ασιατικές αγορές, με την Κίνα να αποδυναμώνεται οριακά κατά 0,13%, ενώ κλειστό παρέμεινε το χρηματιστήριο του Τόκιο λόγω αργίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v