Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Διαπραγματεύσεις Citi-Morgan για Smith Barney

Σε συμφωνία ενδέχεται να καταλήξουν ακόμα και σήμερα Citigroup και Morgan Stanley για την πώληση της χρηματιστηριακής Smith Barney. Εν τω μεταξύ, για ανακατατάξεις σε επίπεδο κορυφής της Citi κάνουν λόγο insiders.

Διαπραγματεύσεις Citi-Morgan για Smith Barney
Σε συμφωνία εκτιμάται ότι μπορεί να καταλήξουν ακόμα και σήμερα Δευτέρα η Citigroup και η Morgan Stanley για την πώληση της χρηματιστηριακής Smith Barney, από την οποία η Citi θα μπορούσε να αποκομίσει κεφαλαιακά κέρδη έως και 6 δισ. δολαρίων, καθώς και 2,7 δισ. δολ. σε μετρητά.

Σύμφωνα με δημοσίευμα των "Financial Times", η τελευταία εκδοχή της συμφωνίας (η οποία θα μπορούσε βεβαίως να αλλάξει), η Morgan Stanley θα καταβάλει στη Citi το ποσό των 2,7 δισ. δολαρίων σε μετρητά για την απόκτηση ποσοστού 51% στην κοινοπραξία, η οποία θα συνδυάζει τους χρηματιστηριακούς βραχίονες των δυο εταιριών.

Η Citi θα καταγράψει λογιστικό κέρδος έως και 6 δισ. δολαρίων από τη διαφορά της αποτίμησης της Smith Barney στα λογιστικά της βιβλία και της αποτίμησης που θα αφορά στη μετοχή της κοινοπραξίας με τη Morgan Stanley, σύμφωνα με τραπεζικές πηγές.

Η Morgan Stanley, από την πλευρά της, θα μπορούσε να αποκτήσει το δικαίωμα για την αγορά επιπλέον 14% - 15% της κοινοπραξίας έπειτα από τρία χρόνια και να αυξήσει το μερίδιό της κατά παρόμοιο ποσοστό δύο χρόνια αργότερα.

Όπως επισημαίνουν οι "Financial Times", οι διαπραγματεύσεις αυτές έρχονται τη στιγμή που η Citi προετοιμάζεται για μία ακόμα αναδιάρθρωση σε διοικητικό επίπεδο, με πιθανή αποχώρηση του προέδρου της sir Win Bischoff.

Πηγές από την εταιρία αναφέρουν ότι δεν έχει ακόμα ληφθεί απόφαση σχετικά με την προεδρία της και πως ο sir Win θα μπορούσε να παραμείνει στη θέση του, ωστόσο πρόσθεσαν πως η ανακοίνωση (την Παρασκευή) της παραίτησης του Robert Rubin, υποστηρικτή του sir Win, ενδεχομένως να οδηγήσει σε ανακατατάξεις στην κορυφή της Citigroup.


ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v