Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Toyota: Ο Akio Toyoda αναλαμβάνει την προεδρία

Τον 52χρονο εγγονό του ιδρυτή της Toyota, Akio Toyoda, επέλεξε το διοικητικό συμβούλιο του ομίλου για νέο πρόεδρο της εταιρίας, σύμφωνα με δημοσίευμα της "Wall Street Journal".

Toyota: Ο Akio Toyoda αναλαμβάνει την προεδρία
Τον 52χρονο εγγονό του ιδρυτή της Toyota, κ. Akio Toyoda, επέλεξε το διοικητικό συμβούλιο του ομίλου για νέο πρόεδρο της εταιρίας, σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal".

Η "WSJ", επικαλούμενη ανώνυμες πηγές, υπογραμμίζει ότι ο κ. Toyoda είναι γνωστός για τον επιθετικό τρόπο διαχείρισης και θα είναι πρώτη φορά από το 1995 που ένα μέλος της οικογένειας που ίδρυσε την ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία θα αναλάβει τα ηνία της.

Η οριστική απόφαση για τον διορισμό του κ. Toyoda θα χρειαστεί κάποιες εβδομάδες, ο όμως ίδιος έχει ήδη ενημερωθεί ότι θα είναι διάδοχος του νυν προέδρου κ. Katsuaki Watanabe.

Ο κ. Toyoda πιθανώς θα αναλάβει τη θέση του προέδρου τον Ιούνιο, όταν θα πραγματοποιηθεί η ετήσια συνέλευση των μετόχων του ομίλου, ενώ η τοποθέτησή του θα γίνει σε μία περίοδο όπου η Toyota βρίσκεται αντιμέτωπη με υποχώρηση πωλήσεων σε όλες τις σημαντικές για τον όμιλο αγορές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v