Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Περιορισμός απωλειών στις ευρωαγορές

Στο «κόκκινο» αν και με σαφή περιορισμό των απωλειών τους παραμένουν οι ευρωπαϊκές αγορές, με τις πιέσεις να επικεντρώνονται στις μετοχές μεταλλευτικών ομίλων, ενώ οι ανησυχίες για την εταιρική κερδοφορία επιστρέφουν.

Στο «κόκκινο» αν και με σαφή περιορισμό των απωλειών τους παραμένουν οι ευρωπαϊκές αγορές, με τις πιέσεις να επικεντρώνονται στις μετοχές μεταλλευτικών ομίλων, αλλά και τις ανησυχίες για την πορεία της εταιρικής κερδοφορίας να επιστρέφουν.

Απώλειες υψηλότερες του 2% για τους τίτλους των BHP Billiton και Rio Tinto, ενώ ισχυρές πιέσεις ασκούνται και στον κλάδο υψηλής τεχνολογίας, μετά τις προειδοποιήσεις των Intel και Lenovo. Πτώση 9,2% για την Infineon και πλησίον του 1,8% για την ASML Holdings.

Στο 0,9% οι απώλειες για τον παγκόσμιο δείκτη MSCI World, ενώ κατά 0,6% χαμηλότερα κινείται ο πανευρωπαϊκός δείκτης DJ Stoxx 600.

Οι επενδυτές βρίσκονται εν αναμονή της σημερινής συνεδρίασης της Τράπεζας της Αγγλίας (BoE), με την αγορά να έχει προεξοφλήσει μείωση των επιτοκίων τουλάχιστον κατά 50 μονάδες βάσης και διαμόρφωσή τους στο 1,5%, δηλαδή το χαμηλότερο επίπεδο από το 1694, έτος στο οποίο ιδρύθηκε η BoE.

Σε πτωτική τροχιά, έχοντας, όμως, καλύψει σημαντικό μέρος των απωλειών κινούνται οι κορυφαίες ευρωπαϊκές αγορές, με τον DAX 30 να υποχωρεί 0,70% στις 4.902 μονάδες, τον FTSE 100 να αποδυναμώνεται 0,20% στις 4.496 μονάδες και τον CAC 40 να κινείται 0,58% χαμηλότερα στις 3.326 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v