Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σταθεροποίηση στις ευρωαγορές

Σε σταθεροποιητική τροχιά κινούνται οι ευρωπαϊκές αγορές, περιορίζοντας σημαντικά τα αρχικά τους κέρδη, με στήριξη από τις νέες προτάσεις για πακέτα οικονομικής στήριξης σε ΗΠΑ και Γερμανία. Κέρδη 0,26% για DAX.

Περιορίζουν τα αρχικά τους κέρδη οι ευρωπαϊκές αγορές, με τις μετοχές εξαγωγικών ομίλων να διατηρούνται σε ανοδική τροχιά, στηριζόμενες στην είδηση για ένα νέο «πακέτο» στήριξης της αμερικανικής οικονομίας.

Ανοδική κίνηση και για τις μετοχές πετρελαϊκών ομίλων, καθώς ο «μαύρος χρυσός» διατηρείται κοντά στο επίπεδο των 46 δολαρίων ανά βαρέλι.

Κέρδη 1% για τη μετοχή της Total, ενώ σημαντική άνοδο 1,6% καταγράφει ο τίτλος της WPP, μετά από δημοσίευμα ότι ο κορυφαίος διαφημιστικός όμιλος θα προχωρήσει σε μείωση θέσεων εργασίας, προκειμένου να περιορίσει το κόστος λειτουργίας του.

Στο 2,8% τα κέρδη για τη μετοχή της Nestle, ενώ πλησίον του 1,1% ενισχύεται ο τίτλος της BHP Billiton και κατά 4,1% υψηλότερα κινείται η μετοχή της Rio Tinto.

Κέρδη 0,30% για τον DAX 30 ο οποίος διαμορφώνεται στο επίπεδο των 4988 μονάδων, με τον FTSE 100 να ενισχύεται 0,21% στις 4.571 μονάδες. Οριακά κέρδη 0,02% για τον CAC 40, ο οποίος αγγίζει το επίπεδο των 3.305 μονάδων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v