Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ράλι ανόδου στις ευρωαγορές

Ισχυρή άνοδος στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια καθώς εντείνονται οι προσπάθειες των κυβερνήσεων να αντιμετωπίσουν την χρηματοπιστωτική κρίση. Μαζικές οι εντολές αγορών από τους επενδυτές.

Ισχυρή άνοδος στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια καθώς εντείνονται οι προσπάθειες των κυβερνήσεων να αντιμετωπίσουν την χρηματοπιστωτική κρίση. Μαζικές οι εντολές αγορών από τους επενδυτές, παρασυρμένοι από το εορταστικό κλίμα των ημερών.

Ο ευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 ενισχύθηκε 1,78% στις 196,90 μονάδες. Σημειώνεται ότι η σημερινή, δεύτερη διαδοχική άνοδος του δείκτη μείωσε τις ετήσιες απώλειες στο 46%.

Ανοδικά κινήθηκαν τα χρηματιστήρια σε Μεγάλη Βρετανία, Γερμανία και Γαλλία. Αναλυτικά, ο δείκτης FTSE 100 κατέγραψε κέρδη 1,70% στις 4.392,68 μονάδες. Εορταστικό το κλίμα και στο χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης στην τελευταία συνεδρίαση του έτους, με το δείκτη DAX να κλείνει τις συναλλαγές του ενισχυμένος κατά 2,24%, στις 4.810,20 μονάδες. Ο δείκτης CAC 40 ενισχύθηκε 2,76% στις 3.217,13 μονάδες.

Ενδεικτικά, μετοχές που πρωταγωνίστησαν στη σημερινή άνοδο των ευρωαγορών ήταν η Imperial Energy με κέρδη 17%, η PSA Peugeot Citroen που έκλεισε υψηλότερα 5.9% και η Arcelor ενισχυμένη κατά 3,5%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v