Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κέρδη ευρωαγορών–futures Wall λόγω πετρελαίου

Σημαντικά κέρδη αποκομίζουν οι ευρωαγορές και τα futures της Wall κινούνται ανοδικά, με την αναρρίχηση των μετοχών ενέργειας και μετάλλων να κυριαρχεί, μέσα στο κατά τα άλλα υποτονικό -και λόγω εορτών- περιβάλλον.

Σημαντικά κέρδη αποκομίζουν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια και τα futures της Wall Street κινούνται ανοδικά, με την εκτίναξη των τιμών του πετρελαίου να προσελκύει επενδυτικά κεφάλαια σε μετοχές επιχειρήσεων ενέργειας και εμπορευμάτων.

Οι περιορισμένοι όγκοι συναλλαγών στο πλαίσιο της απουσίας πολλών επενδυτών λόγω των εορτών επιτείνουν την επίδραση της ενεργειακής ανόδου στο σύνολο της θετικής χρηματιστηριακής εικόνας.

Ο δείκτης FTSE ενισχύεται 2,45% στις 4.319 μονάδες, ο DAX 2,04% στις 4.723 μονάδες και ο CAC 1,41% στις 3.151 μονάδες.

Η ΒΡ και η Exxon Mobil κερδίζουν πάνω από 2%. Ο δείκτης Stoxx 600 αποκομίζει κέρδη για πρώτη φορά κατόπιν πέντε πτωτικών συνεδριάσεων.

Ο δείκτης MSCI Ασίας - Ειρηνικού ενισχύθηκε νωρίτερα 1,5% με ώθηση από τον ενεργειακό κλάδο. Σημαντική κινητικότητα εκδηλώθηκε και στον ασφαλιστικό χώρο λόγω φημών για τριμερή ασφαλιστική συγχώνευση στην Ιαπωνία.

Η τιμή του πετρελαίου ενισχύεται αισθητά επί δεύτερη συνεχόμενη συνεδρίαση, με άνοδο 12% πάνω από τα 42 δολάρια, εξαιτίας των εχθροπραξιών στη Γάζα, που υπονομεύουν την απρόσκοπτη προσφορά πετρελαίου από τη Μέση Ανατολή, όπου παράγεται το ένα τρίτο του πετρελαίου διεθνώς. Ο χρυσός ενισχύεται στα υψηλότερα επίπεδα 11 εβδομάδων.

Ανοδικό άνοιγμα προοιωνίζονται οι προθεσμιακές αγορές για τους βασικούς δείκτες της Wall Street.

Από το στατιστικό μέτωπο, θα ανακοινωθεί ο δείκτης μεταποίησης Chicago Fed.

Ο τίτλος της Dow Chemical υποχωρεί 2% στη Φρανκφούρτη κατόπιν της απόσυρσης του ενδιαφέροντος του Κουβέιτ για εξαγορά του 50% της επιχείρησης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v