Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σταθεροποιητικές τάσεις στις ευρωαγορές

Σταθεροποιητικά κινήθηκαν σήμερα τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια με τους επενδυτές να προχωρούν σε συντηρητικές κινήσεις αγορών ή πωλήσεων ενόψει των αργιών.

Σταθεροποιητικά κινήθηκαν σήμερα τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια με τους επενδυτές να προχωρούν σε συντηρητικές κινήσεις αγορών ή πωλήσεων ενόψει των αργιών. Το αγοραστικό ενδιαφέρον επικεντρώθηκε σε μετοχές εταιριών που η κερδοφορία τους δεν είναι άμεσα εξαρτώμενη από την “βραδύνουσα” οικονομική ανάπτυξη των περισσοτέρων ευρωπαϊκών κρατών.

O ευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 έκλεισε με οριακές απώλειες 0,01% στις 193,31 μονάδες. Σημειώνεται ότι είναι η πέμπτη διαδοχική πτώση του δείκτη με τις συνολικές απώλειες έτους να προσεγγίζουν το 47%.

Μικτή η εικόνα στα μεγαλύτερα χρηματιστήρια της ευρωζώνης. Με άνοδο 0,16% έκλεισε ο FTSE 100 του Λονδίνου, με το δείκτη να διαμορφώνεται στις 4.225,98 μονάδες. Οριακές οι απώλειες για το χρηματιστήριο της Γερμανίας ενώ εντονότερες πιέσεις δέχτηκε το χρηματιστήριο της Γαλλίας. Πτώση 0,21% σημείωσε ο DAX, στις 4.629,38 μονάδες ενώ ο CAC 40 υποχώρησε 0,73% στις 3.128,41 μονάδες.

Μετοχές που πρωταγωνίστησαν σε μία άτονη χρηματιστηριακά μέρα, ήταν η Veolia Environnement SA, η μεγαλύτερη παγκοσμίως εταιρία ύδατος με άνοδο 6,1% και η Finmeccanica SpA, η ιταλική εταιρία όπλων, με κέρδη 2,4%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v