Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Απώλειες στις ευρωαγορές-Σταθεροποίηση σε futures

Παραμένουν σε κλοιό πιέσεων οι ευρωπαϊκές αγορές με αυτοκινητοβιομηχανίες και μεταλλευτικούς ομίλους να ηγούνται της πτώσης. Σταθεροποιητικές τάσεις στα futures της Wall Street.

Πτωτικά κινούνται οι κορυφαίες αγορές της Ευρώπης, με τις μετοχές μεταλλευτικών ομίλων να σημειώνουν υψηλές απώλειες για μία ακόμη συνεδρίαση και τους τίτλους αυτοκινητοβιομηχανιών να υποχωρούν, μετά την πρόβλεψη της Toyota Motor για καταγραφεί λειτουργικών ζημιών (στο έτος χρήσης 2008-09) για πρώτη φορά μετά από 71 χρόνια.

Απώλειες υψηλότερες του 2% για τους τίτλους των BMW και Daimler, ενώ απώλειες 1,5% καταγράφουν αυτοί των BHP Billiton και Rio Tinto, μετά και την υποβάθμιση της πρόβλεψης για την κερδοφορία του κλάδου στο σύνολό του από την UBS .

Πτώση 1,3% για τον πανευρωπαϊκό δείκτη DJ Stoxx 600 στο επίπεδο των 193,8 μονάδων. Στο 0,91% αποδυναμώνεται ο DAX 30 στις 4.653 μονάδες, ενώ σε ανάλογη πορεία κινούνται οι FTSE 100 και CAC 40 με πτώση 0,67% και 1,11% αντίστοιχα.

«Η αποδυνάμωση της οικονομίας επιβεβαιώνεται ανά πάσα στιγμή και σαφώς αυτό δεν βοηθά τις επενδυτικές διαθέσεις», σημειώνει ο κ. Kilian de Kertanguy διαχειριστής κεφαλαίων στην Cholet-Dupont Gestion με υπό διαχείριση κεφάλαια ύψους 2,3 δισ. δολαρίων.

Άλλωστε οι αναλυτές έχουν φροντίσει να υποβαθμίσουν τις προβλέψεις τους για την κερδοφορία των εισηγμένων στον DJ Stoxx 600 εταιρειών. Βάσει αυτών για το σύνολο του έτους αναμένεται μέση πτώση κερδών στο 16%, ενώ στις αρχές του 2008 οι ίδιοι αναλυτές ανέμεναν ενίσχυση κατά 11%.

Σταθεροποιητικές τάσεις επικρατούν, αυτήν την ώρα, στα futures της Wall Street, με τον Dow Jones να ενισχύεται 0,29%, τον S&P 500 να κινείται κατά 0,26% υψηλότερα και τον Nasdaq να σημειώνει οριακά κέρδη της τάξης του 0,17%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v