Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

"Μεταλλευτικές" πιέσεις στην Ευρώπη

Μεικτή η εικόνα στις ευρωπαϊκές αγορές, με τις μετοχές μεταλλευτικών ομίλων να βρίσκονται εκ νέου στο επίκεντρο των ρευστοποιήσεων. Κέρδη 0,3% για τον DAX, πιέσεις σε Λονδίνο και Παρίσι.

Μεικτή η εικόνα των ευρωπαϊκών αγορών στο ξεκίνημα των σημερινών συνεδριάσεων, καθώς η θετική πορεία για τις μετοχές φαρμακευτικών ομίλων, κατορθώνει να "απορροφήσει" έως ένα βαθμό τις νέες ισχυρές πιέσεις που δέχονται οι κλάδοι μετάλλων και πετρελαίου.

Κέρδη 1,7% για την Sanofi-Aventis, ενώ στον αντίποδα πτωτικά κινείται ο τίτλος της Rio Tinto, καταγράφοντας απώλειες της τάξης του 1,4%. "Ελεύθερη" πτώση για τους τίτλους των Carrefour και ASML Holdings, οι οποίοι υποχωρούν 7,9% και 12,5% αντίστοιχα.

Κέρδη 0,32% για τον DAX ο οποίος διαμορφώνεται στο επίπεδο των 4.723 μονάδων, ενώ πτωτικά κινούνται βρετανική και γαλλική αγορά. Απώλειες 0,36% για τον FTSE 100 στις 4.308 μονάδες, ενώ κατά 0,34% χαμηλότερα κινείται ο CAC 40 στις 3.231 μονάδες.

Σταθεροποιητικές τάσεις επικράτησαν στις ασιατικές αγορές, με τον Nikkei να ενισχύεται 0,6%, ενώ στην χθεσινή συνεδρίαση της Wall Street, οι επενδυτές "ξέχασαν" την Fed, οδηγώντας τον Dow Jones σε απώλειες της τάξης του 1,12%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v