Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε ανοδική τροχιά οι ευρωπαϊκές αγορές

Ανοδικά αντιδρούν οι ευρωπαϊκές αγορές, καθώς η αίσθηση των επενδυτών για μείωση των επιτοκίων από την Fed κατά 50 μονάδες βάσης καθίσταται όλο και πιο ισχυρή. Κέρδη 1,5% για τον DAX.

Η προοπτική μείωσης των αμερικανικών επιτοκίων κατά 50 μονάδες βάσης στο 0,5% καθιστά περισσότερο αισιόδοξους του επενδυτές στις ευρωπαϊκές αγορές, ενώ ταυτόχρονα «αφαιρεί» μέρος της ανησυχίας για την πορεία της εταιρικής κερδοφορίας.

Ράλι για τη μετοχή της Tullow Oil, βρετανικής εταιρείας εξόρυξης πετρελαίου, η οποία ενισχύεται 8,1%, μετά την ανακοίνωση για ανακάλυψη νέου κοιτάσματος φυσικού αερίου και πετρελαίου στην Ουγκάντα, το οποίο πιθανώς να είναι ένα από τα μεγαλύτερη της υφηλίου.

Σταθερά πτωτικά εξακολουθούν, πάντως, να κινούνται οι μετοχές μεταλλευτικών ομίλων με τους επενδυτές να εμφανίζονται βέβαιοι –τουλάχιστον στη σημερινή συνεδρίαση- ότι η ζήτηση πρώτων υλών θα υποχωρήσει περαιτέρω. Απώλειες 3,6% για BHP Billiton και πλησίον του 5,1% για την Rio Tinto.

Κατά 0,3% υψηλότερα κινείται ο πανευρωπαϊκός δείκτης DJ Stoxx 600 διαμορφούμενος στο επίπεδο των 198 μονάδων, ενώ ανοδική στροφή καταγράφει τόσο η αγορά του Λονδίνου όσο και αυτή στο Παρίσι. Πιο συγκεκριμένα ο FTSE 100 ενισχύεται 1,09% στις 4.324 μονάδες, με τον CAC 40 να ενισχύεται πλησίον του 1,33% στις 3.227 μονάδες. Σταθερά ανοδικά κινείται ο DAX 30 με κέρδη 1,58% στις 4.728 μονάδες.

Σαφώς η προσοχή όλων είναι στραμμένη στη σημερινή συνεδρίαση της Fed, με την Κεντρική Τράπεζα των ΗΠΑ να ανακοινώνει την απόφασή της για τα επιτόκια στις 21.15 ώρα Ελλάδας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v