Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανοδική κίνηση στις ευρωαγορές-Στο 1,92% ο DAX

Το παράδειγμα των ασιατικών αγορών ακολουθούν και οι ευρωπαϊκές, καθώς η διάσωση των αμερικανικών αυτοκινητοβιομηχανιών επαναφέρει την αισιοδοξία των επενδυτών σε ικανοποιητικά επίπεδα.

Ανοδική κίνηση για τις ευρωπαϊκές αγορές, στον απόηχο των δηλώσεων του Αμερικανού προέδρου κ. George Bush, ότι για την διάσωση των αυτοκινητοβιομηχανιών θα χρησιμοποιηθούν κεφάλαια από το Tarp.

Κερδοφόρα πορεία για τις μετοχές αυτοκινητοβιομηχανιών, με την Daimler να ενισχύεται 2,2%, με κέρδη 1,1% για την BMW, ενώ ανοδική πορεία ακολουθούν και οι μεταλλευτικοί όμιλοι, με την BHP Billiton να ενισχύεται 1,8%, καθώς ανακάμπτουν οι τιμές μετάλλων και πετρελαίου.

Κέρδη 1,1% για τον πανευρωπαϊκό δείκτη DJ Stoxx 600, ενώ σε ανάλογη πορεία κινούνται οι κορυφαίες ευρωπαϊκές αγορές, με τον DAX 30 να ενισχύεται πλησίον του 1,92% στις 4761μονάδες. Άνοδος 1,19% για τον FTSE 100, ο οποίος αγγίζει το επίπεδο των 4331 μονάδων, ενώ κατά 1,29% υψηλότερα κινείται ο CAC 40, διαμορφούμενος στις 3255 μονάδες.

Σε «διαδικασία» ράλι βρέθηκαν και οι ασιατικές αγορές, παρά την κάθετη υποχώρηση της επιχειρηματικής εμπιστοσύνης στην Ιαπωνία (δείκτης Tankan), με τον Nikkei να σημειώνει κέρδη της τάξης του 5,2%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v