Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πτωτική πορεία στις ευρωαγορές

Σε πτωτική τροχιά παραμένουν οι ευρωπαϊκές αγορές, καθώς οι επενδυτές θεωρούν απίθανη την ψήφιση του νομοσχεδίου στήριξης της αμερικανικής αυτοκινητοβιομηχανίας από τη Γερουσία.

Σταθερά σε πτωτική τροχιά παραμένουν οι κορυφαίες ευρωπαϊκές αγορές, με τους επενδυτές να έχουν προεξοφλήσει ότι η αμερικανική Γερουσία θα απορρίψει το νομοσχέδιο για στήριξη της αυτοκινητοβιομηχανίας με «πακέτο» 14 δισ. δολαρίων.

Η μείωση του βασικού τριμηνιαίου Libor από την Εθνική Τράπεζα της Ελβετίας (SNB) κατά 50 μονάδες βάσης, με αποτέλεσμα να κυμαίνεται από 0% έως 1%, είχε προεξοφληθεί από την αγορά και ως εκ τούτου δεν φαίνεται να επηρεάζει και τόσο θετικά τους επενδυτές.

Απώλειες 1,8% για την Daimler, με τον τίτλο της BMW να αποδυναμώνεται πλησίον του 1,5% και αυτόν της Porsche να υποχωρεί κατά 1,9%, μετά και την υποβάθμιση της σύστασης του ομίλου από την Morgan Stanley σε «underweight», από «equal-weight».

Πτωτική κίνηση και για τη μετοχή της Ericsson (-1,7%), καθώς η Merrill Lynch υποβάθμισε τη σύστασή της σε «underperform» από «buy».

Απώλειες της τάξης του 0,6% για τον πανευρωπαϊκό δείκτη DJ Stoxx 600, ο οποίος «ανεβάζει» την πτώση του από τις αρχές του έτους στο 44%. Απώλειες 1,09% για τον DAX 30 ο οποίος διαμορφώνεται στο επίπεδο των 4.762 μονάδων, με τον FTSE 100 να υποχωρεί κατά 0,90% στις 4.327 μονάδες. Πτώση της τάξης του 0,86% για τον CAC 40 και διαμόρφωση του γαλλικού δείκτη στις 3.211 μονάδες.

Θετική πορεία ακολούθησαν οι κορυφαίες ασιατικές αγορές, με τον Nikkei να ενισχύεται κατά 0,70%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v