Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σταθεροποίηση σε Ευρώπη-Κέρδη σε futures Wall

Σε πορεία σταθεροποίησης οι ευρωπαϊκές αγορές, παρά το ότι έχουν επιστρέψει οι ανησυχίες για την πορεία της εταιρικής κερδοφορίας, με τον DAX να ενισχύεται 0,58%. Ανοδικές τάσεις στα futures της Wall Street.

Οι νέες προειδοποιήσεις για την πορεία της κερδοφορίας εκ μέρους κορυφαίων επιχειρήσεων ασκεί πιέσεις στις ευρωπαϊκές αγορές, οι οποίες πάντως «αντέχουν», κατορθώνοντας να "διαγράψουν" τις αρχικές απώλειές τους και να "γυρίσουν" σε θετική τροχιά.

Πτώση 3,1% για την Vivendi, μετά την προειδοποίηση για χαμηλότερα κέρδη της βασικής της ανταγωνίστριας Electronic Arts. Στο ίδιο «μήκος κύματος» και η μετοχή της
Air Liquid (-5,5%).

Στον αντίποδα ανοδικά κινούνται οι μετοχές αυτοκινητοβιομηχανιών, καθώς πληθαίνουν οι ελπίδες ότι το κογκρέσο και ο Λευκός Οίκος θα «περάσουν» το πακέτο στήριξης 15 δισ. δολαρίων προς την αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία ενισχύονται.

Ράλι 5,7% για τη μετοχή της General Motors στη γερμανική αγορά, ενώ έκρηξη ανόδου καταγράφει η μετοχή της Rio Tinto (12%), μετά την ανακοίνωση για μείωση 14.000 θέσεων εργασίας.

Οριακές απώλειες 0,5% για τον ευρύτερο ευρωπαϊκό δείκτη DJ Stoxx 600, με τους 15 από τους 18 βιομηχανικούς δείκτες που τον απαρτίζουν να καταγράφουν πτωτική πορεία.

Στο 0,58% η άνοδος για τον DAX 30, ο οποίος διαμορφώνεται στο επίπεδο των 4813 μονάδων. Κέρδη 0,21% για τον FTSE 100, στις 4390 μονάδες, με τον CAC 40 να ενισχύεται 0,52% στις 3315 μονάδες.

Αντίθετα ανοδική κίνηση, αυτήν την ώρα, στα futures της Wall Street, με τον Dow Jones να ενισχύεται κατά 0,89%, τον Nasdaq να κινείται 1,05% υψηλότερα και τον S&P 500 να σημειώνει άνοδο της τάξης του 0,85%.

Στο μακροοικονομικό πεδίο οι επενδυτές βρίσκονται εν αναμονή των ανακοινώσεων για τα αποθέματα χονδρικής στις ΗΠΑ τον Οκτώβριο, καθώς και των στοιχείων για την εκτέλεση του αμερικανικού προϋπολογισμού τον Νοέμβριο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v