Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Έκρηξη ανόδου στις ευρωπαϊκές αγορές

Έκρηξη ανόδου στις ευρωπαϊκές αγορές, καθώς οι ανά τον κόσμο κυβερνήσεις ανακοινώνουν νέα προγράμματα στήριξης των οικονομιών. Εντυπωσιακά κέρδη για το σύνολο των δεικτών της Ευρώπης, με τον DAX να ενισχύεται 6,27%.

Το παράδειγμα των ασιατικών αγορών ακολουθούν τα κορυφαία ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με πραγματικό ξέσπασμα ανόδου, μετά την ανακοίνωση του νέου προέδρου των ΗΠΑ, κ. Barrack Obama, για πρόγραμμα στήριξης των υποδομών το οποίο μπορεί να οδηγήσει σε δημιουργία 2,5 εκατ. νέων θέσεων εργασίας στις ΗΠΑ.

Η ανακοίνωση ήταν αρκετή για να οδηγήσει ισχυρά υψηλότερα τις μετοχές κατασκευαστικών ομίλων αλλά και εν γένει των εταιρειών που δραστηριοποιούνται στον κλάδο κατασκευών, με αυτήν την CRH, του δεύτερου μεγαλύτερου παραγωγού κατασκευαστικών υλικών παγκοσμίως να ενισχύεται υψηλότερα του 6%.

Ισχυρά ανοδική κίνηση για τις μετοχές αυτοκινητοβιομηχανιών, υπό την ελπίδα ότι το αμερικανικό κογκρέσο θα «περάσει» το πρόγραμμα 34 δισ. δολαρίων για στήριξη του κλάδου. Ράλι ανόδου 25% για τη μετοχή της GM στην αγορά της Γερμανίας. Άνοδος 8,3% για τη μετοχή της Daimler, με την BMW να ενισχύεται πλησίον του 4,6%.

Ανοδική κίνηση και για τις μετοχές μεταλλευτικών και πετρελαϊκών ομίλων, καθώς μέταλλα και πετρέλαιο ανακάμπτουν, από τα χαμηλά αρκετών εβδομάδων.

Στο 2,7% τα κέρδη για τον παγκόσμιο δείκτη MSCI World, με τους 10 κλαδικούς δείκτες που τον απαρτίζουν να σημειώνουν ισχυρή άνοδο, ενώ πλησίον του 5,1% κινείται ο πανευρωπαϊκός DJ Stoxx 600.

Κέρδη 5,47% για τον DAX 30 ο οποίος αγγίζει το επίπεδο των 4.619 μονάδων, με τον FTSE 100 να κινείται 3,96% υψηλότερα στις 4.209 μονάδες. Άνοδος 5,75% για τον CAC 40 στις 3.119 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v