Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ράλι σε ευρωαγορές, ανοδικά τα futures στη Wall

Σε διαδικασία ράλι κινούνται οι κορυφαίες ευρωπαϊκές αγορές, έχοντας προεξοφλήσει μείωση επιτοκίων από ΕΚΤ και Τράπεζα της Αγγλίας, ενώ ανοδικά κινούνται τα futures της Wall.

Διαθέσεις ράλι στις κορυφαίες ευρωπαϊκές αγορές, καθώς οι επενδυτές έχουν προεξοφλήσει την μείωση επιτοκίων από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και την Τράπεζα της Αγγλίας, σε μία ακόμη προσπάθεια των αρχών να στηρίξουν τις οικονομίες των χωρών τους.

Ήδη η Κεντρική Τράπεζα της Σουηδίας, Riksbank, προχώρησε σε αναπάντεχη μείωση του βασικού της επιτοκίου κατά 175 μονάδες βάσης, το οποίο διαμορφώνεται, πλέον, στο 2%.

Στήριξη από αυτό το ενδεχόμενο λαμβάνουν, κατά κύριο λόγω, οι μετοχές τραπεζικών ομίλων, ενώ σε διαδικασία ράλι κινούνται και οι ομολογιακές αγορές, με αποτέλεσμα το yield για το 10ετές γερμανικό Bund να διαμορφώνεται στο χαμηλότερο επίπεδο πριν από την κατάρρευση του Τείχους του Βερολίνου.

Στα συν για τις ευρωπαϊκές αγορές και σαφώς για τις διαθέσεις των επενδυτών, η ανακοίνωση «πακέτου» στήριξης της γαλλικής οικονομίας, συνολικού ύψους 20 δισ. ευρώ, το οποίο έδωσε στη δημοσιότητα ο πρόεδρος της χώρας κ. Nicolas Sarkozy.

«Οι κεντρικοί τραπεζίτες γνωρίζουν, πλέον, πολύ καλά ότι οφείλουν με τις κινήσεις τους να αναπληρώσουν τον χαμένο χρόνο», δηλώνει στο Bloomberg, ο κ. Michael Dicks, επικεφαλής της μονάδας επενδύσεων της Barclays Wealth.

Στο 1,6% η άνοδος για τον πανευρωπαϊκό δείκτη DJ Stoxx 600, ο οποίος αγγίζει το επίπεδο των 201,5 μονάδων, έχοντας ενισχυθεί κατά 3,9% σε διάστημα τριών ημερών.

Κέρδη 2,69% για τον DAX 30 στις 4.690 μονάδες, με τον FTSE 100 να ενισχύεται κατά 1,25% στο επίπεδο των 4.226 μονάδων και τον CAC 40 να κινείται 1,66% υψηλότερα αγγίζοντας τις 3.219 μονάδες.

Σε ανοδική τροχιά, αυτήν την ώρα, τα futures της Wall Street, με τον Dow Jones να σημειώνει κέρδη 0,23%, τον S&P 500 να κινείται 0,39% υψηλότερα και τον Nasdaq να ενισχύεται πλησίον του 0,37%.

Στο μακροοικονομικό πεδίο οι επενδυτές αναμένουν την ανακοίνωση των στοιχείων για τις εβδομαδιαίες αιτήσεις λήψης του επιδόματος ανεργίας στις ΗΠΑ, καθώς και τις βιομηχανικές παραγγελίες Οκτωβρίου. Μείζονος σημασίας η ομιλία του επικεφαλής της Fed, κ. Ben Bernanke, η οποία πραγματοποιείται στις 18.15 ώρα Ελλάδας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v