Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ράλι σε ευρωαγορές-futures Wall Street

Αμείωτο το ράλι στις ευρωπαϊκές αγορές, αλλά και στα futures της Wall Street, με στήριξη από το πρόγραμμα του B. Obama αλλά και την ανάκαμψη τραπεζικών και πετρελαϊκών ομίλων. Κέρδη 6% για DAX.

Σε εκρηκτική πορεία ανόδου παραμένουν οι ευρωπαϊκές αγορές, αλλά και τα futures της Wall Street. Η ανακοίνωση προγράμματος βελτίωσης των υποδομών στις ΗΠΑ, από τον νέο πρόεδρο της χώρας κ. Barrack Obama, με στόχο τη δημιουργία 2,5 εκατ. νέων θέσεων εργασίας, ήταν αρκετοί για να πείσει τους επενδυτές ότι οι ανά τον κόσμο κυβερνήσεις δεν πρόκειται να σταματήσουν να στηρίζουν την οικονομία.

Παράλληλα η ανάκαμψη πετρελαίου και εμπορευμάτων, οδηγεί υψηλότερα τους τίτλους μεταλλευτικών και πετρελαϊκών ομίλων, μετά από αρκετές συνεδριάσεις ισχυρών απωλειών.

Σε ανοδική τροχιά και ο κλάδος αυτοκινητοβιομηχανίας, υπό την ελπίδα ότι το αμερικανικό κογκρέσο θα ψηφίσει το «πακέτο» στήριξης του κλάδου στην χώρα, συνολικής αξίας 34 δισ. δολαρίων.

Κέρδη 6% για τις μετοχές των CRH και Siemens, δύο όμιλοι που αναμένεται να ευνοηθούν από προγράμματα βελτίωσης υποδομών, ενώ έκρηξη ανόδου 23% καταγράφει η μετοχή της GM στην αγορά της Γερμανίας. Στο 9,5% η άνοδος για τη μετοχή της Hochtief, ενώ η ίδια εικόνα καταγράφεται για τους τίτλους Daimler και BMW, με κέρδη 8,3% και 4,6% αντίστοιχα.

Στο 2,7% τα κέρδη για τον παγκόσμιο δείκτη MSCI World, με τον πανευρωπαϊκό DJ Stoxx 600 να σημειώνει άνοδο της τάξης του 5,1%. Διατηρούνται σε εκρηκτική τροχιά οι κορυφαίοι ευρωπαϊκοί δείκτες, με τον DAX 30 να σημειώνει άνοδο 6,04% στις 4.646 μονάδες, τον FTSE 100 να κινείται 4,47% υψηλότερα στις 4.230 μονάδες και τον CAC 40 να ενισχύεται 6,25% στις 3.174 μονάδες.

Εντυπωσιακά τα κέρδη, αυτήν την ώρα, για τα futures της Wall Street, με τον Dow Jones να ενισχύεται 2,24%, τον S&P 500 να καταγράφει κέρδη 2,60% και τον Nasdaq να κινείται 2,10% υψηλότερα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v