Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε τροχιά πιέσεων οι ευρωαγορές

Επιστροφή στην «καθημερινότητα» για τις ευρωπαϊκές αγορές, μετά το εντυπωσιακό ράλι της Δευτέρας, με τους επενδυτές να προχωρούν σε ρευστοποιήσεις τεχνολογικών τίτλων. Απώλειες 1,7% για τον DAX.

Μόνο μία ημέρα κράτησε η θετική διάθεση των επενδυτών στις ευρωπαϊκές αγορές, οι οποίες επιστρέφουν στην οδυνηρή «πραγματικότητα» της πτώσης, με τις πιέσεις να επικεντρώνονται στις μετοχές τεχνολογικών ομίλων.

Η ανακοίνωση εκ μέρους της Sony για μείωση 8.000 θέσεων εργασίας, λόγω κάθετης υποχώρησης της ζήτησης βασικών της προϊόντων αλλά και της κερδοφορίας της.

Το πρώτο πλήγμα από την παραπάνω ανακοίνωση δέχεται η μετοχή της Infineon, η οποία υποχωρεί σε ποσοστό της τάξης του 8,5%, ενώ επί ευρωπαϊκού εδάφους πιέσεις ασκούνται και στις μεταλλευτικές εταιρείες, με την Rio Tinto να υποχωρεί κατά 3,1%.

Απώλειες της τάξης του 1,72% για τον DAX 30, ο οποίος διαμορφώνεται στο επίπεδο των 4.634 μονάδων. Πτώση 1,36% για τον FTSE 100 στις 4.241 μονάδες, ενώ κατά 1,06% χαμηλότερα κινείται ο CAC 40 στις 3.212 μονάδες.

Οι επενδυτές βρίσκονται εν αναμονή και της ανακοίνωσης της πορείας του δείκτη οικονομικού κλίματος ZEW στη Γερμανία για τον Δεκέμβριο.

Μεικτή η εικόνα των ασιατικών αγορών, με τον Nikkei να ενισχύεται 0,80%, ενώ πτώση υψηλότερη του 1% καταγράφηκε στις αγορές Κίνας και Χονγκ Κονγκ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v