Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κινεζική απόβαση στις ΗΠΑ για αγορές σπιτιών

Κινέζοι επενδυτές ετοιμάζονται να "εισβάλουν" σε αμερικανικές μεγαλουπόλεις όπως το Λος Άτζελες και το Σαν Φρανσίσκο, όπου έχουν εκδηλωθεί πτώσεις στις τιμές των ακινήτων από τις μεγαλύτερες στις ΗΠΑ.

  • Geoff Dyer (Πεκίνο)
Κινεζική απόβαση στις ΗΠΑ για αγορές σπιτιών
Κινέζοι επενδυτές ετοιμάζονται να "εισβάλουν" σε αμερικανικές μεγαλουπόλεις όπως το Λος Άτζελες και το Σαν Φρανσίσκο, όπου έχουν εκδηλωθεί πτώσεις στις τιμές των ακινήτων από τις μεγαλύτερες στις ΗΠΑ.

Η SouFun, η μεγαλύτερη ιστοσελίδα real estate στην Κίνα, οργανώνει ένα ταξίδι τον επόμενο μήνα που έχει στόχο τον έλεγχο ακινήτων στην Καλιφόρνια και πιθανόν και στη Νεβάδα. Ο επικεφαλής του website, ο κ. Liu Jian, δηλώνει ότι περίπου 300 άτομα δήλωσαν ενδιαφέρον στις τρεις πρώτες μέρες δημοσίευσης της αγγελίας, αν και η εταιρία θα πάρει μικρό αριθμό ατόμων μαζί της στο πρώτο ταξίδι.

Το ταξίδι θα επικεντρωθεί στην Καλιφόρνια, ειδικά στο Σαν Φρανσίσκο και στο Λος Άτζελες, όπου υπάρχουν πολύ μεγάλοι πληθυσμοί Κινέζων, αλλά ίσως περιλάβει τελικά και τη Νεβάδα.

Οι περιορισμοί για τους Κινέζους στην εξαγωγή συναλλάγματος, σημειώνει ο κ. Liu, είναι εμπόδιο, αλλά αρκετοί επίδοξοι επενδυτές διαθέτουν κάποια διασύνδεση στο εξωτερικό που θα διευκολύνει την κατάσταση.

Οι επαγγελματίες της αγοράς ακινήτων δηλώνουν ότι υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για επενδύσεις στο εξωτερικό μεταξύ των εύπορων Κινέζων, πολλοί εκ των οποίων έχουν μεγάλο τμήμα της περιουσίας τους σε ακίνητα.

Υπάρχει βέβαια και ο αντίλογος στο σχέδιο της SouFun. "Μόνο στην περίπτωση που κάποιος χρειάζεται ένα σπίτι στην Αμερική για να μείνει έχει νόημα μια τέτοια επένδυση", δηλώνει ο κ. Yi Xianrong, ειδικός του real estate στην Ακαδημία Κοινωνικών Επιστημών της Κίνας. "Πριν από λίγα χρόνια λέγονταν πάρα πολλά για επενδύσεις σε ακίνητα της Γερμανίας, αλλά οι περισσότεροι από όσους το έκαναν κατέληξαν να χάσουν πολλά λεφτά".

Η SouFun, που ανήκει στην αυστραλέζικη Telstra, προσφέρει πληροφορίες για τις αγορές ακινήτων σε πάνω από 100 πόλεις και έχει 40 εκατομμύρια συνδρομητές.
© The Financial Times Limited 2008. All rights reserved.
FT and Financial Times are trademarks of the Financial Times Ltd.
Not to be redistributed, copied or modified in any way.
Euro2day.gr is solely responsible for providing this translation and the Financial Times Limited does not accept any liability for the accuracy or quality of the translation

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v