Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΗΠΑ: Βοήθεια $15 δισ. για αυτοκινητοβιομηχανία

Περί τα 15 δισ. δολάρια είναι πρόθυμο να «προσφέρει» το αμερικανικό κογκρέσο στην αυτοκινητοβιομηχανία, προκειμένου να επιτευχθεί η διάσωσή της, ενώ η ψηφοφορία για τη συγκεκριμένη πρόταση αναμένεται εντός της εβδομάδας.

ΗΠΑ: Βοήθεια $15 δισ. για αυτοκινητοβιομηχανία
Περί τα 15 δισ. δολάρια είναι πρόθυμο να «προσφέρει» το αμερικανικό κογκρέσο στις αυτοκινητοβιομηχανίες, προκειμένου να επιτευχθεί η διάσωσή τους, ενώ η ψηφοφορία για να «περάσει» η συγκεκριμένη πρόταση αναμένεται εντός της εβδομάδας.

Βάσει του σχεδίου που έχουν στη διάθεσή τους τα διεθνή ΜΜΕ, στο προσχέδιο νόμου που το Κογκρέσο αποστέλλει στον Λευκό Οίκο προς εξέταση περιλαμβάνει και την τοποθέτηση ανεξάρτητων «προσώπων ή διοικήσεων» στις αυτοκινητοβιομηχανίες προκειμένου να ελέγχουν τη λειτουργία τους αλλά και το πού θα κατευθυνθούν τα κεφάλαια τα οποία θα λάβουν από το κράτος.

Σε περίπτωση που το προσχέδιο εγκριθεί, οι «Τρεις Μεγάλοι» του Detroit (GM, Ford και Chrysler) θα έχουν, πλέον, τη δυνατότητα πρόσβασης σε δάνεια. Υπενθυμίζεται ότι οι GM και Chrysler έχουν ανακοινώσει ότι χρειάζονται 14 δισ. δολάρια για να συνεχίσουν να λειτουργούν, ενώ αντίθετα η Ford δεν φαίνεται πρόθυμη να δεχτεί δάνειο.

«Εάν οι προτάσεις σχετικά με την αναδιάρθρωση αλλά και όλοι οι υπόλοιποι όροι που έχουμε θέσει δεν γίνουν δεκτοί από τις διοικήσεις της αυτοκινητοβιομηχανίας, τότε δεν πρόκειται να λάβουν κεφάλαια», δήλωσε ξεκάθαρα η κ. Nancy Pelosi.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v