Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κέρδη σε ευρωαγορές-Futures Wall Street

Σε ανοδική τροχιά κινούνται, για δεύτερη διαδοχική συνεδρίαση, οι ευρωπαϊκές αγορές, ενώ ανάλογη πορεία καταγράφουν και τα futures της Wall Street. Κέρδη 0,8% για DAX.

Σε ανοδική τροχιά – μετά τις πρόσκαιρες πιέσεις στην αρχή των συνεδριάσεων – παραμένουν οι κορυφαίες ευρωπαϊκές αγορές, με στήριξη από την αναπάντεχη ανάκαμψη του δείκτη οικονομικού κλίματος ZEW για τον Δεκέμβριο στη Γερμανία και την καλή πορεία μετοχών ομίλων λιανικών πωλήσεων.

Κέρδη 1% για τον πανευρωπαϊκό δείκτη DJ Stoxx 600, ο οποίος ενδοσυνεδριακά έφθασε να χάνει έως και 1,6%. Παρά, πάντως, το θετικό διήμερο, ο DJ Stoxx 600 έχει υποχωρήσει 44% από την αρχή του έτους, με τους αναλυτές να προβλέπουν ότι τα ετήσια κέρδη των εταιρειών που είναι εισηγμένες σε αυτόν θα υποχωρήσουν 13%. Στις αρχές Ιανουαρίου 2009 οι αναλυτές «έβλεπαν» ενίσχυση κερδών 11%.

«Ο κίνδυνος ακόμη μεγαλύτερης «αιμορραγίας» στις μετοχικές αγορές μάλλον έχει υποχωρήσει και το τεχνικής φύσεως ράλι που βλέπουμε τις τελευταίες ημέρες μπορεί να συνεχιστεί και κατά τη διάρκεια του Ιανουαρίου», υποστηρίζει στο Bloomberg, ο κ. Bob Parker, αντιπρόεδρος της Credit Suisse Asset Management στο Λονδίνο.

Ράλι για τις μετοχές ομίλων λιανικών πωλήσεων, με αυτήν της PPR να ενισχύεται 5%, της Home Retail Group να σημειώνει κέρδη 4,7% και της Carrefour να κινείται 4,8% υψηλότερα.

Άνοδος της τάξης του 0,81% σημειώνει ο DAX 30, ο οποίος διαμορφώνεται στο επίπεδο των 4.760 μονάδων, με τον FTSE 100 να καταγράφει κέρδη 1,34% στις 4.357 μονάδες. Κέρδη 1,70% για CAC 40 στις 3.301 μονάδες.

Σε θετική τροχιά κινούνται, αυτήν την ώρα, τα futures της Wall Street, με τον Dow Jones να ενισχύεται 0,57%, όσο ακριβώς και ο S&P 500, ενώ ο Nasdaq κινείται 0,78% υψηλότερα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v