Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σταθεροποίηση ευρωαγορών-Κέρδη 0,2% για DAX

Σε πορεία σταθεροποίησης κινούνται οι ευρωπαϊκές αγορές, με τους επενδυτές να εμφανίζονται σχεδόν βέβαιοι ότι η Fed θα προχωρήσει σε μείωση των αμερικανικών επιτοκίων στο 0,5%. Οριακή άνοδο 0,2% καταγράφει ο DAX.

Σε πορεία σταθεροποίησης κινούνται οι ευρωπαϊκές αγορές, με τους επενδυτές να εμφανίζονται σχεδόν βέβαιοι ότι η Fed θα προχωρήσει σε μείωση των αμερικανικών επιτοκίων στο 0,5%. Την ίδια στιγμή, όμως, διατηρούνται οι ανησυχίες για την πορεία της εταιρικής κερδοφορίας αλλά και για τη ζήτηση πρώτων υλών, γεγονός το οποίο οδηγεί χαμηλότερα τις μετοχές μεταλλευτικών ομίλων.

Πτώση υψηλότερη του 2% για τις μετοχές των BHP Billiton και Rio Tinto. Απώλειες 1,3% καταγράφει η μετοχή της Ericsson, μετά την σύσταση της Deutsche Bank για «πώληση».

Οι αναλυτές εμφανίζονται βέβαιοι ότι η Fed θα προχωρήσει –η ανακοίνωση της απόφασης πραγματοποιείται στις 21.14 ώρα Ελλάδας- σε μείωση του βασικού επιτοκίου κατά 50 μονάδες βάσης, καθώς η ύφεση καθίσταται όλο και πιο σκληρή για τις ΗΠΑ, ενώ τα τραπεζικά ιδρύματα βρίσκονται αντιμέτωπα με υψηλές απώλειες και επισφάλειες.

Οριακές απώλειες 0,1% για τον πανευρωπαϊκό δείκτη DJ Stoxx 600, ο οποίος διαμορφώνεται στο επίπεδο των 197 μονάδων, με τον FTSE 100 να υποχωρεί 0,35% στις 4.262 μονάδες. Απώλειες της τάξης του 0,06% για τον CAC 40, στις 3.184 μονάδες, ενώ αντίθετα ήπια ανοδικά κινείται ο DAX 30 με κέρδη 0,26%, αγγίζοντας το επίπεδο των 4.667 μονάδων.

Πιέσεις ασκήθηκαν στις ασιατικές αγορές, καθώς οι επενδυτές ανησυχούν όλο και περισσότερο για την πορεία της εταιρικής κερδοφορίας αλλά και την αντίστοιχη των οικονομιών Ασίας και υφηλίου. Πτώση 1,1% για Nikkei.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v