Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΚΤ: Παραμένουν οι κίνδυνοι από τη διεθνή κρίση

Ως επιτυχημένα χαρακτηρίζει η ΕΚΤ τα μέτρα αντιμετώπισης της κρίσης που έλαβαν κεντρικές τράπεζες και κυβερνήσεις των χωρών της ευρωζώνης στην Ανασκόπηση Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας για τον Δεκέμβριο του 2008.

ΕΚΤ: Παραμένουν οι κίνδυνοι από τη διεθνή κρίση
Ως επιτυχημένα χαρακτηρίζει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα τα μέτρα αντιμετώπισης της κρίσης που έλαβαν κεντρικές τράπεζες και κυβερνήσεις των χωρών της ευρωζώνης, στην Ανασκόπηση Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας για τον Δεκέμβριο του 2008.

Όπως αναφέρεται στην έκθεση, τα μέτρα που ελήφθησαν ήταν επιτυχημένα και είχαν ως αποτέλεσμα την σταθεροποίηση του τραπεζικού συστήματος στην ευρωζώνη, ενώ σταδιακά, όταν θα έχουν εφαρμοστεί πλήρως, θα οδηγήσουν σε μείωση του κόστους δανεισμού και θα «περάσουν» στην πραγματική οικονομία.

Παρόλα αυτά, παραμένουν κίνδυνοι και αδυναμίες τις οποίες πιθανότατα θα χρειαστεί να αντιμετωπίσει το χρηματοπιστωτικό σύστημα στο μέλλον, όπως μια περαιτέρω επιδείνωση της αγοράς real estate στις ΗΠΑ και στην Ευρώπη, μια επιπλέον επιβράδυνση της παγκόσμιας οικονομίας, το deleveraging των τραπεζών και η έντονη μεταβλητότητα των χρηματιστηριακών αγορών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v