Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σταθεροποίηση ευρωαγορών-Κέρδη 0,2% για DAX

Οριακά κέρδη σημειώνουν, οι κορυφαίες ευρωπαϊκές αγορές, στηριζόμενες στην απόφαση της Fed να προχωρήσει σε μείωση του βασικού επιτοκίου των ΗΠΑ στο εύρος 0% έως 0,25%. Άνοδος 0,21% για DAX.

Οριακά κέρδη σημειώνουν, οι κορυφαίες ευρωπαϊκές αγορές, στηριζόμενες στην απόφαση της Fed να προχωρήσει σε μείωση του βασικού επιτοκίου των ΗΠΑ στο εύρος 0% έως 0,25%.

Οι μετοχές πετρελαϊκών ομίλων στην κορυφή της ανόδου, εν αναμονή και της σημερινής συνεδρίασης του OPEC, με προοπτική μείωσης της ημερήσιας παραγωγής έως και δύο εκατ. βαρέλια, προς στήριξη της τιμής πετρελαίου. Κέρδη 1,2% για Total και πλησίον του 3,1% για τη βρετανική BG Group.

Στον αντίποδα πτωτικά κινείται η μετοχή της BNP Paribas (-9,2%), καθώς ο όμιλος ανακοίνωσε ισχυρές προ φόρων ζημίες στη μονάδα επενδυτικής τραπεζικής και την πιθανότητα να προχωρήσει σε μείωση –για τη συγκεκριμένη μονάδα- 800 θέσεων εργασίας.

Κέρδη 0,21% για τον DAX 30, ο οποίος διαμορφώνεται στο επίπεδο των 4.379 μονάδων. Στο 0,02% η άνοδος για τον FTSE 100 στις 4.309 μονάδες, με τον CAC 40 να κινείται κατά 0,20% υψηλότερα στις 3.257 μονάδες.

Αυτοσυγκράτηση επέδειξαν οι επενδυτές στις ασιατικές αγορές, στρέφοντας την προσοχή τους περισσότερο στις προοπτικές της εταιρικής κερδοφορίας και λιγότερο στα πεπραγμένα της Fed. Άνοδος 0,52% για τον Nikkei.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v