Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πτωτικά ευρωαγορές & futures Wall Street

Παραμένουν σε πτωτική αγορά οι κορυφαίες ευρωπαϊκές αγορές, με τις μετοχές τραπεζών να βρίσκονται στο επίκεντρο των ρευστοποιήσεων, ενώ σημαντικές απώλειες καταγράφουν τα futures της Wall Street.

Σε τροχιά πιέσεων παραμένουν οι ευρωπαϊκές αγορές, κυρίως εξαιτίας της υποχώρησης στις μετοχές τραπεζικών ομίλων, ενώ η ανάκαμψη πετρελαίου και το ράλι του ευρώ έναντι του δολαρίου πλήττουν τις μετοχές αυτοκινητοβιομηχανιών και εξαγωγικών ομίλων.

Σε ελεύθερη πτώση η μετοχή της BNP Paribas (-15%), μετά την ανακοίνωση για ζημίες στην μονάδα επενδυτικής τραπεζικής στο 11μηνο αλλά και πιθανότητα μείωσης 800 θέσεων εργασίας στη συγκεκριμένη θυγατρική.

Σημαντικές οι πιέσεις που ασκούνται στη μετοχή της Deutsche Bank η οποία υποχωρεί 6%, ενώ κατά 2,7% χαμηλότερα κινείται ο τίτλος της Goldman Sachs στην αγορά της Φρανκφούρτης.

«Όταν μία Κεντρική Τράπεζα μειώνει το βασικό της επιτόκιο η πρώτη αντίδραση είναι θετική. Κατόπιν οι αγορές επιστρέφουν στην σκληρή πραγματικότητα και κατανοούν εκ νέου ότι όλα τα θεμελιώδη οικονομικά δεδομένα είναι αρνητικά. Έτσι αντιστρέφουν πορεία και επιστρέφουν σε πτωτική τροχιά», σημειώνει στο Bloomberg ο κ. Joost Van Leender, στρατηγικός αναλυτής της Fortis Investments.

Απώλειες 0,34% για τον DAX 30 ο οποίος διαμορφώνεται στο επίπεδο των 4.714 μονάδων, με τον CAC 40 να υποχωρεί 0,26% στις 3.242 μονάδες. Αντίθετα ανοδικά κινείται το Λονδίνο –στηριζόμενο στις μετοχές πετρελαϊκών ομίλων- με τον FTSE 100 να ενισχύεται 0,56% στις 4.333 μονάδες.

Η μείωση στο μηδέν των αμερικανικών επιτοκίων από τη Fed, δεν πείθει τους επενδυτές, ενώ ακόμη και η Wall Street, μετά το χθεσινό ράλι μοιάζει να επανεξετάζει τις αιτίες για αυτήν την απόφαση καταλήγοντας σε μάλλον αρνητικά συμπεράσματα, όπως αποδεικνύει η πορεία των futures για τους τρεις βασικούς της δείκτες.

Απώλειες 1,33% καταγράφει ο Dow Jones, με τον S&P 500 να κινείται 1,51% χαμηλότερα και τον Nasdaq να σημειώνει πτώση της τάξης του 1,05%.

Σε μακροοικονομικό επίπεδο οι επενδυτές βρίσκονται εν αναμονή της ανακοίνωσης για την πορεία του εμπορικού ισοζυγίου των ΗΠΑ στο γ’ τρίμηνο, αλλά και τα μεγέθη δ’ τριμήνου του τραπεζικού ομίλου Morgan Stanley αλλά και της εταιρείας παραγωγής αθλητικών ειδών Nike.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v