Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τραπεζικές πιέσεις στις ευρωαγορές

Αρνητική στροφή για τις ευρωπαϊκές αγορές, οι οποίες "μηδενίζουν" τα έστω και ισχνά αρχικά κέρδη τους, καταγράφοντας σημαντικές απώλειες. Οι τραπεζικοί τίτλοι, εκ νέου, στο επίκεντρο των ρευστοποιήσεων.

Την απόλυτα αρνητική στροφή πραγματοποίησαν οι ευρωπαϊκές αγορές καταγράφοντας υψηλές απώλειες, καθώς η μείωση από τη Fed οδηγεί σε υψηλό 11 εβδομάδων το ευρώ έναντι του δολαρίου, ενώ η προοπτική μείωσης της παραγωγής του OPEC κατά 2 εκατ. βαρέλια ημερησίως, πλήττει τις μετοχές των ήδη ταλαιπωρημένων αυτοκινητοβιομηχανιών.

Στο αρνητικό κλίμα συμβάλει η ανακοίνωση της BNP Paribas (-12%) για υψηλές ζημίες στην μονάδα επενδυτικής τραπεζικής στο εντεκάμηνο και την πιθανότητα να προχωρήσει σε μείωση του εργατικού δυναμικού σε αυτήν κατά 5%.

Η BNP Paribas παρασύρει στην πορεία της σχεδόν το σύνολο του τραπεζικού κλάδους, με τις Deutsche Bank και HSBC να αποδυναμώνονται 6,6% και 4,1% αντίστοιχα.

Οι Ευρωπαίοι επενδυτές –όπως ακριβώς και οι Ασιάτες- φαίνεται να προχωρούν σε «δεύτερη ανάγνωση» της ανακοίνωσης της Fed, συνειδητοποιώντας παράλληλα ότι η απόφασή της, αποδεικνύει την εξαιρετικά δύσκολη πορεία της αμερικανικής οικονομίας.

Σε επίπεδο δεικτών ο DAX 30 υποχωρεί 0,65% στις 4700μονάδες, με τον FTSE 100 να σημειώνει πτώση της τάξης του 0,09% στο επίπεδο των 4.305 μονάδων. Κατά 0,47% χαμηλότερα κινείται ο CAC 40 στις 3237μονάδες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε ανάλογη πορεία κινούνται, αυτήν την ώρα, και τα futures της Wall Street, μετά την εντυπωσιακή άνοδο των βασικών δεικτών της αμερικανικής αγοράς στη συνεδρίαση της Τρίτης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v