Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΔΝΤ: Έκκληση για πακέτα στήριξης στο $1,2 τρισ.

Οι ανά τον κόσμο κυβερνήσεις οφείλουν να αυξήσουν τις δαπάνες τους προκειμένου να στηρίξουν τη διεθνή οικονομία, υποστήριξε ο επικεφαλής του ΔΝΤ, κ. Dominique Strauss-Khan σε συνέντευξή του στο BBC.

ΔΝΤ: Έκκληση για πακέτα στήριξης στο $1,2 τρισ.
Οι ανά τον κόσμο κυβερνήσεις οφείλουν να αυξήσουν τις δαπάνες τους προκειμένου να στηρίξουν τη διεθνή οικονομία, υποστήριξε ο επικεφαλής του ΔΝΤ, κ. Dominique Strauss - Khan σε συνέντευξή του στο BBC.

Σύμφωνα με τον κ. Strauus - Khan τα μέχρι στιγμής μέτρα που έχουν ανακοινώσει οι κυβερνήσεις δεν είναι αρκετά για να στηρίξουν οικονομίες και αγορές, ο οποίος προσθέτει ότι το ΔΝΤ θα ανακοινώσει και επίσημα -στις αρχές Ιανουαρίου- τις προβλέψεις του για την παγκόσμια οικονομία, οι οποίες περιλαμβάνουν αρκετές υποβαθμίσεις.

"Το 2009 θα είναι ιδιαίτερα άσχημο έτος", τονίζει ο επικεφαλής του ΔΝΤ και προσθέτει:α «"Αησυχώ καθώς οι προβλέψεις μας οι οποίες χαρακτηρίζονται, ήδη, σκοτεινές θα δεχθούν και νέα υποβάθμιση εάν δεν υπάρξουν νέα μέτρα στήριξης των οικονομιών".

Όπως υπογραμμίζει ο επικεφαλής του διεθνούς οργανισμού, προκειμένου η πραγματική οικονομία πραγματικά να δεχτεί ισχυρό στήριγμα η συνολική αξία των πακέτων στήριξής της -τουλάχιστον για τις χώρες του G20- θα πρέπει να φτάσει στο 2% του παγκόσμιου ΑΕΠ, δηλαδή να διαμορφωθεί κοντά στο 1,2 τρισ. δολάρια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v