Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αυτοκινητοβιομηχανίες-Μέταλλα πιέζουν την Ευρώπη

Τέταρτη διαδοχική συνεδρίαση απωλειών για τις ευρωπαϊκές αγορές, καθώς οι ανησυχίες για την πορεία διεθνούς οικονομίας και εταιρικής κερδοφορίας «ταλανίζουν» τους επενδυτές.

Σταθερά σε πτωτική πορεία –για τέταρτη διαδοχική συνεδρίαση- διατηρούνται οι ευρωπαϊκές αγορές, με τις ανησυχίες για οικονομία και εταιρική κερδοφορία να «καταβάλουν»,για μία ακόμη φορά, τις επενδυτικές κινήσεις.

Απώλειες 1,5% για τις μετοχές των BHP Billiton και Rio Tinto, μετά και από έκθεση της UBS, όπου ο χρηματοοικονομικός οίκος προχωρά σε υποβάθμιση των προβλέψεων κερδοφορίας για το σύνολο του μεταλλευτικού κλάδου.

Ισχυρές οι πιέσεις και για τις μετοχές αυτοκινητοβιομηχανιών, μετά την ανακοίνωση της Toyota Motor για λειτουργικές ζημίες στο έτος χρήσης 2008-2009, οι πρώτες μετά από 71 χρόνια. Απώλειες 2,8% για την BMW, ενώ πλησίον του 2,2% υποχωρεί ο τίτλος της Renault.

«Το βασικό χαρακτηριστικό αυτής της εβδομάδας για τις αγορές θα είναι η έντονη μεταβλητότητα, δεδομένων και των αργιών», υπογραμμίζει στο Bloomberg, ο κ. Mark Tinker, διαχειριστής κεφαλαίων της Axa Framlington.

Εκρηκτική άνοδος για τη μετοχή της Infineon, η οποία κινείται 18% υψηλότερα, μετά την αναβάθμιση της σύστασής της σε «hold» (από «sell») από τους αναλυτές της Deutsche Bank.

Πτώση 0,71% για τον DAX 30 ο οποίος διαμορφώνεται στο επίπεδο των 4.663 μονάδων, με τον FTSE 100 να κινείται 0,42% χαμηλότερα στις 4.269 μονάδες και τον CAC 40 να αποδυναμώνεται 0,67% στις 3.204 μονάδες.

Μεικτές τάσεις επικράτησαν στις κορυφαίες ασιατικές αγορές, με τον Nikkei να σημειώνει κέρδη της τάξης του 1,57%, ενώ αντίθετα ισχυρές πιέσεις δέχθηκε η αγορά της Κίνας, όπου ο CSI 300 υποχώρησε υψηλότερα του 2%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v