Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανοδικά οι ευρωαγορές παρά τη "βύθιση" IFO

Σε θετική τροχιά παραμένουν οι ευρωπαϊκές αγορές, με εξαίρεση το Παρίσι, παρά την υποχώρηση σε χαμηλό 26 ετών του δείκτη επιχειρηματικής εμπιστοσύνης IFO στη Γερμανία. Κέρδη 1,1% για τον DAX.

Ανοδικές τάσεις καταγράφονται στις ευρωπαϊκές αγορές, παρά τη δυσάρεστη πορεία του δείκτη επιχειρηματικής εμπιστοσύνης IFO στη Γερμανία τον Δεκέμβριο, ο οποίος διαμορφώθηκε σε χαμηλό 26 ετών, υποχωρώντας υψηλότερα των προβλέψεων.

Ισχυρές οι πιέσεις για τις μετοχές των Carrefour, ASML Holdings και British Airways, οι οποίες καταγράφουν απώλειες της τάξης του 7,4%, 6,8% και 3,6% αντίστοιχα.

Σε πτωτική τροχιά και η μετοχή της BNP Paribas (-6,2%), μετά την ανακοίνωση ότι δεν μπορεί να φέρει σε πέρας –στην προκαθορισμένη ημερομηνία- την εξαγορά μονάδας της Fortis, λόγω καθυστέρησης στην έκδοση της «άδειας» από τις αρμόδιες ευρωπαϊκές αρχές.

Οριακά κέρδη 0,3% για τον πανευρωπαϊκό δείκτη DJ Stoxx 600, με το DAX 30 να «αδιαφορεί πλήρως» για την πορεία του IFO και να καταγράφει κέρδη της τάξης του 1,26% στις 4.762 μονάδες. Κέρδη 0,50% για τον FTSE 100 στις 4.345 μονάδες, ενώ κατά 0,13% χαμηλότερα υποχωρεί ο CAC 40 στο επίπεδο των 3.237 μονάδων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v