Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κέρδη στην Ευρώπη-Ήπια άνοδος futures Wall

Μεικτή η εικόνα στις ευρωπαϊκές αγορές, με τον DAX να συνεχίζει να κινείται ανοδικά, ενώ πιέσεις δέχεται ο CAC, λόγω και της σημαντικής πτώση στη μετοχή της Carrefour. Σταθεροποιητικά τα futures στη Wall.

Ανοδικές τάσεις, πλην γαλλικής αγοράς, συνεχίζουν να επικρατούν στην Ευρώπη και κυρίως στο χρηματιστήριο της Γερμανίας, με τους επενδυτές να αδιαφορούν, φανερά, για την κάθετη υποχώρηση του δείκτη επιχειρηματικής εμπιστοσύνης IFO σε χαμηλό 26 ετών για τον Δεκέμβριο.

Εξαιρετικά ισχυρές πιέσεις για τη μετοχή της Carrefour η οποία υποχωρεί 6,5%, μετά την υποβάθμιση των προβλέψεών της για την πορεία πωλήσεων και λειτουργικών κερδών εντός του 2008. Πτώση 3,7% για τον τίτλο της ASML Holdings, η οποία επίσης προχώρησε σε υποβάθμιση προβλέψεων αλλά ανακοίνωσε και τη μείωση 1.000 θέσεων εργασίας.

Απώλειες 1,3% για τη μετοχή της British Airways μετά την ανακοίνωση ότι οι διαπραγματεύσεις της με την Qantas Airways για πιθανή συγχώνευση «κατέρρευσαν».

Κέρδη 0,81% για τον DAX 30 ο οποίος αγγίζει το επίπεδο των 4.764 μονάδων, με τον FTSE 100 να κινείται 0,08% υψηλότερα στις 4.326 μονάδες. Πιέσεις για την γαλλική αγορά, με τον CAC 40 να υποχωρεί 0,98%, διαμορφούμενος στις 3.210 μονάδες.

Μεικτές τάσεις καταγράφονται, αυτήν την ώρα, στα futures της Wall Street, με τον Dow Jones να ενισχύεται 0,42%, τον S&P 500 να κινείται 0,34% υψηλότερα, ενώ πτώση 1,01% σημειώνει ο Nasdaq.

Σε μακροοικονομικό επίπεδο οι επενδυτές βρίσκονται εν αναμονή των στοιχείων για την πορεία των εβδομαδιαίων αιτήσεων για λήψη επιδόματος ανεργίας, τον βιομηχανικό δείκτη Philadelphia Fed για τον Δεκέμβριο, καθώς και για τον «δείκτη των δεικτών» (leading indicators) για τον Νοέμβριο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v