Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Προσπάθεια «αντίστασης» στην Ευρώπη

Ήπια ανοδική κίνηση για τις κορυφαίες ευρωπαϊκές αγορές, με τους επενδυτές να στρέφονται στις μετοχές ομίλων των οποίων η δραστηριότητα δεν εξαρτάται άμεσα από τον οικονομικό κύκλο. Κέρδη 0,18% για τον DAX.

Σε διαδικασία ήπιας ανόδου οι κορυφαίες ευρωπαϊκές αγορές, με τους επενδυτές να στρέφονται στην αγορά μετοχών εταιρειών, η δραστηριότητα των οποίων δεν εξαρτάται άμεσα από την πορεία της οικνομίας.

Υψηλά κέρδη 5,1% για τον τίτλο της Royal Bank of Scotland, ενώ κέρδη υψηλότερα του 1% καταγράφει η μετοχή της Total. Στον αντίποδα πτώση 4,9% σημειώνει ο τηλεοπτικός όμιλος Premiere, μετά την ανακοίνωσή του για «ανάγκη» επανδιαπραγμάτευσης του χρέους του με τους πιστωτές. 

Στο 0,8% τα κέρδη για τον DJ Stoxx 600, ο οποίος διαμορφώνεται στο επίπεδο των 194,9 μονάδων, με τον DAX 30 να μηδενίζει τις αρχικές του απώλειες, σημειώνοντας άνοδο της τάξης του 0,18% στις 4.651 μονάδες.

Σε κερδοφόρα πορεία παραμένουν οι αγορές Βρετανίας και Γαλλίας, παρά τη συρρίκνωση της βρετανικής οικονομίας υψηλότερα του αναμενόμενου στο γ' τρίμηνο. Άνοδος 0,93% για τον FTSE 100 στις 4.288 μονάδες, με τον CAC 40 να κινείται 0,72% υψηλότερα στις 3.194 μονάδες.

Ισχυρές πιέσεις δέχθηκαν οι ασιατικές αγορές, με τον Shanghai Composite να υποχωρεί 4,55%. Αργία στην αγορά της Ιαπωνίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v