Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συμφωνία Gtech-NSL για Εθνική Λοταρία στη Νιγηρία

Ανακοινώθηκε χθες η υπογραφή συμφωνίας μεταξύ της αμερικανικής Gtech, της μεγαλύτερης εταιρίας λοταριών στον κόσμο και της National Sports Lottery Plc. της Νιγηρίας για τη δημιουργία Εθνικής Online Λοταρίας στη χώρα.

Συμφωνία Gtech-NSL για Εθνική Λοταρία στη Νιγηρία
Ανακοινώθηκε χθες στο Ρόουντ Άιλαντ των ΗΠΑ η υπογραφή συμφωνίας μεταξύ της αμερικανικής Gtech, της μεγαλύτερης εταιρίας λοταριών στον κόσμο και της National Sports Lottery Plc. (NSL) της Νιγηρίας για τη δημιουργία Εθνικής Online Λοταρίας στη χώρα.

Σύμφωνα με την ανακοινωση, η Gtech θα αντικαταστήσει τα υπάρχοντα κεντρικά συστήματα για τη λειτουργία των λοταριών με ένα νεο κεντρικό σύστημα της Gtech υποστηρίζοντας την NSL με υπηρεσίες μάρκετινγκ και με υπηρεσίες τεχνικής φύσεως για όλη τη διάρκεια της αδειοδότησης της NSL απο την κυβέρνηση που ειναι η 18η Δεκεμβρίου του 2016.

Η άδεια της NSL και η συμφωνία της Gtech με την NSL μπορούν να επεκταθούν για μια επιπρόσθετη δεκαετία.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η Gtech εκτιμά ότι τα έσοδα από το βασικό οκταετές συμβόλαιο με τους Νιγηριανούς, που αρχίζει το τρίτο τρίμηνο του 2009 θα της αποφέρει περίπου $38 εκατομμύρια.

Η NSL είναι εταιρία εισηγμένη στο χρηματιστήριο της Νιγηρίας και έχει την κρατική άδεια λειτουργίας της Εθνικής Λοταρίας της Νιγηρίας για μία 15ετία αρχής γενομένης το 2001.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται επίσης ότι η NSL έχει εν λειτουργία 15.000 τερματικά που θα αντικαταστήσει η Gtech, και ελπίζει στην εξέλιξη των υπηρεσιών λοταρίας στη χώρα που έχει πληθυσμό 150 εκατομμυρίων κατοίκων.

Η Gtech είναι θυγατρική της ιταλικής Lottomatica.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v