Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ραστώνη Χριστουγέννων σε ευρωαγορές-futures Wall

Σε τυπική διαδικασία έχουν μετατραπεί οι σημερινές συνεδριάσεις των ευρωπαϊκών αγορών που λειτουργούν σήμερα, με τη Φρανκφούρτη να είναι κλειστή, ενώ Λονδίνο και Παρίσι έχουν ημιαργία. Σταθεροποιητικά τα futures σε Wall.

Εξαιρετικά χαμηλοί όγκοι συναλλαγών και άνευρες συνεδριάσεις στις ευρωπαϊκές αγορές που λειτουργούν σήμερα, με τις όποιες πιέσεις να περιορίζονται στον ενεργειακό κλάδο, καθώς ο "μαύρος χρυσός" διαμορφώνεται χαμηλότερα από τα 40 δολάρια.

Την ίδια στιγμή το γεγονός ότι η Φρανκφούρτη είναι κλειστή, ενώ το Παρίσι και το Λονδίνο λειτουργούν με "ωράριο" ημιαργίας καθιστά ιδιαίτερα απρόθυμους τους επενδυτές στην πραγματοποίηση οποιασδήποτε ουσιαστικής κίνησης.

Οριακές απώλειες 0,3% για τον παγκόσμιο δείκτη MSCI World, ενώ το Παρίσι και το Λονδίνο καταγράφουν ταυτόσημη πτώση στο 0,79%. Ο FTSE 100 διαμορφώνεται στο επίπεδο των 4.222 μονάδων, ενώ ο CAC 40 αγγίζει τις 3.103 μονάδες.

Σταθεροποιητική κίνηση στα futures της Wall Street, η οποία επίσης θα λειτουργήσει με μειωμένο ωράριο λόγω ημιαργίας. Κέρδη 0,27% για τον Dow Jones, με τον S&P 500 να κινείται 0,21% υψηλότερα και τον Nasdaq να ενισχύεται κατά 0,23%.

Σε μακροοικονομικό επίπεδο, η όποια προσοχή των επενδυτών στρέφεται στις ανακοινώσεις για την πορεία ιδιωτικής κατανάλωσης και εισοδημάτων στις ΗΠΑ τον Νοέμβριο, των παραγγελιών διαρκών καταναλωτικών αγαθών για τον ίδιο μήνα αλλά και των εβδομαδιαίων αιτήσεων για λήψη επιδόματος ανεργίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v