Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εύρωστα κέρδη σε Ευρώπη και futures Wall

Εύρωστα κέρδη αποκομίζουν οι μετοχές σε Ευρώπη και Ασία και τα futures της Wall. Η νέα «σανίδα σωτηρίας» για την GM βελτιώνει την ψυχολογία και οι μετοχές ενέργειας-εμπορευμάτων προσφέρουν στήριξη.

Οι μετοχές στην Ευρώπη και την Ασία και τα futures Wall αποκομίζουν σημαντικά κέρδη, καθώς οι κυβερνήσεις επιτείνουν τα μέτρα καταπολέμησης της ύφεσης.

Ο δείκτης FTSE ενισχύεται 0,83% στις 4.355 μονάδες, ο DAX 1,56% στις 4.778 μονάδες και ο CAC 0,72% στις 3.153 μονάδες.

Τα μεγαλύτερα κέρδη αποκομίζει ο κλάδος αυτοκινητοβιομηχανιών, κατόπιν της απόφασης του αμερικανικού υπουργείου Οικονομικών να δεσμεύσει 6 δισ. δολ. για την στήριξη του χρηματοοικονομικού βραχίονα της General Motors.

Η μετοχή της Daimler κερδίζει 2,4%, ενώ ο τίτλος της General Motors ενισχύεται 6,7% στην Φρανκφούρτη.

Η ιταλική επιχείρηση ενέργειας Eni κερδίζει 1,1% και η γαλλική Total 2,3%, κατόπιν της αύξησης των τιμών του πετρελαίου κατά 6,7% στην χθεσινή συνεδρίαση.

Η βρετανική κατασκευαστική επιχείρηση Bovis Homes εκτινάσσεται 3,2% κατόπιν συμφωνίας επαναχρηματοδότησης με τράπεζες.

Ο δείκτης MSCI World έχει υποχωρήσει 43% κατά την φετινή χρονιά, καθώς οι ζημίες και οι απομειώσεις χρηματοπιστωτικών οίκων εξαιτίας της κρίσης ξεπερνούν το 1 τρισ. δολάρια. Ο δείκτης που καλύπτει μετοχές σε 23 ανεπτυγμένα κράτη, αποτιμάται με Ρ/Ε της τάξης του 11,7 έναντι μέσου όρου 26,5 στην δεκαετία, σύμφωνα με στοιχεία του Bloomberg.

Η κυβερνητική στήριξη στην GM ωθεί προοιωνίζεται ανοδικό άνοιγμα για τους βασικούς δείκτες της Wall Street, σύμφωνα με τις προθεσμιακές αγορές.

Από το στατιστικό μέτωπο, θα ανακοινωθεί ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης Δεκεμβρίου, που εκτιμάται ότι αυξήθηκε επί δεύτερο συνεχόμενη μήνα, χάρη στην πτώση των τιμών του πετρελαίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v