Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συνεχίστηκε η ανάκαμψη στις ευρωαγορές

Ανοδικές τάσεις επικράτησαν στις ευρωαγορές, καθώς εντείνεται η πεποίθηση στους επενδυτές ότι οι κυβερνήσεις, προκειμένου να τονώσουν την παγκόσμια οικονομία θα προχωρήσουν άμεσα, σε μείωση φόρων και αύξηση δαπανών.

Ανοδικές τάσεις επικράτησαν στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια καθώς εντείνεται η πεποίθηση στους επενδυτές ότι οι κυβερνήσεις, προκειμένου να τονώσουν την παγκόσμια οικονομία θα προχωρήσουν άμεσα, σε μείωση φόρων και αύξηση δαπανών.

Ο ευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 ενισχύθηκε σημαντικά κατά 2,07% στις 208,69 μονάδες.

Σε θετικό έδαφος έκλεισαν τα χρηματιστήρια σε Λονδίνο, Φρανκφούρτη και Παρίσι, αν και η άνοδος των "μικρότερων" αγορών της ηπείρου, όπως της Ελβετίας, της Ιταλίας και της Πορτογαλίας, ήταν αισθητά μεγαλύτερη.

Πιο αναλυτικά, οριακά υψηλότερα κατά 0,39% διαμορφώθηκε ο δείκτης FTSE 100 στις 4.579,64 μονάδες. Ανάλογη σε μέγεθος η άνοδος κατά 0,22% του δείκτη DAX στις 4.983,99 μονάδες και του CAC 40 με κέρδη 0,31% διαμορφωμένος στις 3.359,92 μονάδες.

Μετοχές που πρωταγωνίστησαν σε μία άτονη χρηματιστηριακά μέρα, ήταν η μετοχή της Nestle, (της μεγαλύτερης παγκοσμίως εταιρίας τροφίμων), με άνοδο 1,9% και της γαλλικής αυτοκινητοβιομηχανίας Renault, με πτώση 3,2%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v