Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σταθεροποίηση σε Ευρώπη-Πιέσεις σε futures Wall

Σε θετική τροχιά διατηρούνται οι ευρωπαϊκές αγορές, ενώ ήπιες πιέσεις ασκούνται στα futures της Wall Street, με τις συνεδριάσεις να παραμένουν άνευρες και τους επενδυτές να εμφανίζονται εξαιρετικά προσεκτικοί.

Παραμένουν σε σταθεροποιητική τροχιά οι κυριότερες ευρωπαϊκές αγορές, στηριζόμενες κατά κύριο λόγο στις μετοχές πετρελαϊκών και εξαγωγικών ομίλων.

Οι πετρελαϊκές εταιρίες κινούνται ανοδικά, καθώς ο "μαύρος χρυσός" παραμένει στο επίπεδο των 46 δολαρίων ανά βαρέλι, με τάσεις να ενισχυθεί περαιτέρω καθώς συνεχίζεται η προέλαση των χερσαίων δυνάμεων του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας.

Παράλληλα, η ανακοίνωση ότι ο νέος Πρόεδρος των ΗΠΑ, κ. Barack Obama, θα εφαρμόσει νέο πακέτο στήριξης της αμερικανικής οικονομίας, στο οποίο περιλαμβάνονται 300 δισ. δολάρια για φοροαπαλλαγές, και θα στηρίξει τις μετοχές εξαγωγικών ομίλων, υπό το πρίσμα ότι μία τέτοια κίνηση θα ενισχύσει τις καταναλωτικές δαπάνες στις ΗΠΑ.

Κέρδη 2,6% για τη μετοχή της Nestle -η οποία αντλεί μεγάλο μέρος των πωλήσεών της από την αμερικανική αγορά-, ενώ πλησίον του 2% ενισχύεται ο τίτλος της Total.

Στο 0,32% διαμορφώνεται η άνοδος για τον DAX 30 ο οποίος φτάνει στο επίπεδο των 4.989 μονάδων, με τον FTSE 100 να ενισχύεται 0,33% στις 4.576 μονάδες και τον CAC 40 να σημειώνει οριακά κέρδη 0,08% στις 3.552 μονάδες.

Μικτή εικόνα καταγράφουν αυτήν την ώρα, τα futures της Wall Street, όπου ο Dow Jones υποχωρεί 0,18%, με τον S&P 500 να ακολουθεί ανάλογη πορεία και να αποδυναμώνεται 0,12%. Αντίθετα, απόλυτη σταθεροποίηση σημειώνει ο Nasdaq, ο οποίος ενισχύεται οριακά κατά 0,02%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v