Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κρίσιμη συνάντηση στις Βρυξέλλες για το αέριο

Σε μία ύστατη προσπάθεια εξεύρεσης λύσης στη διαμάχη Ρωσίας - Ουκρανίας για το φ. αέριο, οι επικεφαλής της Gazprom και της ουκρανικής κρατικής εταιρίας φ. αερίου συναντώνται σήμερα στις Βρυξέλλες με τον κ. Barroso.

Κρίσιμη συνάντηση στις Βρυξέλλες για το αέριο
Σε μία ύστατη προσπάθεια εξεύρεσης λύσης στη διαμάχη Ρωσίας - Ουκρανίας για το φυσικό αέριο, πριν η Ευρώπη παγώσει ολοκληρωτικά, οι επικεφαλής της Gazprom και της ουκρανικής κρατικής εταιρίας φυσικού αερίου συναντώνται σήμερα στις Βρυξέλλες.

Στη άτυπη σύνοδο θα συμμετέχουν τόσο ο επικεφαλής της Gazprom, κ. Alexei Miller όσο και ο επικεφαλής της ουκρανικής κρατικής εταιρίας φυσικού αερίου NAK Naftogaz Ukrainy κ. Oleh Dubyna, καθώς και κορυφαία στελέχη της Ε.Ε., μεταξύ των οποίων και ο πρόεδρος της Κομισιόν, κ. Jose-Manuel Barroso. Σημειώνεται ότι ήδη Μόσχα και Κίεβο έχουν αποδεχτεί την πρόταση της Ένωσης για αποστολή διεθνών παρατηρητών στους "επίμαχους" αγωγούς.

Η διακοπή παροχής φυσικού αερίου προς την Ουκρανία έχει οδηγήσει σε πραγματικά απελπιστική κατάσταση αρκετές χώρες της ανατολικής Ευρώπης καθώς η Ρωσία παρέχει το 25% του αερίου που καταναλώνεται επί ευρωπαϊκού εδάφους, ενώ ορισμένες χώρες εξαρτώνται αποκλειστικά από τη Μόσχα για την προμήθεια του εμπορεύματος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v