Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πτωτικά ευρωαγορές & futures Wall Street

Σταθερά σε πτωτική τροχιά κινούνται οι ευρωπαϊκές αγορές, μετά από ένα εξαήμερο ανοδικό σερί, καθώς επιστρέφουν οι ανησυχίες για την πορεία της εταιρικής κερδοφορίας. Πιέσεις στα futures της Wall Street.

Διακόπηκε το εξαήμερο ανοδικό σερί για τις ευρωπαϊκές αγορές, καθώς οι επενδυτές «θυμήθηκαν» εκ νέου την προβληματική πορεία της εταιρικής κερδοφορίας, παρά τις συνεχιζόμενες προσπάθειες των ανά τον κόσμο κυβερνήσεων να στηρίξουν τις οικονομίες.

Πτώση 3,7% για τη μετοχή της Alcoa στην αγορά της Γερμανίας, μετά την ανακοίνωση για μείωση της παραγωγής αλουμινίου αλλά και για περικοπή 13.500 θέσεων εργασίας. Απώλειες 3,5% για την Commerzbank μετά την πρόβλεψη της JPMorgan Chase ότι η εξαγορά της Dresdner Bank θα πλήξει τα κέρδη του γερμανικού τραπεζικού ομίλου. Κατά 3,1% χαμηλότερα κινείται η μετοχή της E.ON, μετά την πλήρη διακοπή παροχής φυσικού αερίου από την Gazprom προς την Ουκρανία.

Υποχώρηση 0,7% για τον DJ Stoxx 600, ο οποίος διαμορφώνεται στο επίπεδο των 211 μονάδων, με τον DAX 30 να κινείται 0,74% χαμηλότερα στις 4.989 μονάδες. Πτώση 1,28% για τον FTSE 100 στις 4.579 μονάδες, ενώ οριακά υψηλότερα κατά 0,03% κινείται ο CAC 40 στις 3.397 μονάδες.

Πιέσεις ασκούνται, αυτήν την ώρα, στα futures της Wall Street, με τον Dow Jones να σημειώνει απώλειες 0,50%, τον S&P 500 να κινείται 0,52% χαμηλότερα και τον Nasdaq να υποχωρεί πλησίον του 0,22%.

Σε μακροοικονομικό επίπεδο οι επενδυτές βρίσκονται εν αναμονή των στοιχείων για τις νέες θέσεις εργασίας, τα οποία δημοσιοποιεί το Ινστιτούτο ADP.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v