Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πτωτικά ευρωαγορές & futures Wall Street

Σταθερά σε πτωτική τροχιά παραμένουν οι ευρωπαϊκές αγορές, με τα futures της Wall Street να αποδυναμώνονται και τους επενδυτές να προχωρούν σε ρευστοποίηση κυρίως μετοχών μεταλλευτικών ομίλων αλλά και τεχνολογικών εταιρειών.

Σταθερά σε πτωτική τροχιά παραμένουν οι ευρωπαϊκές αγορές, με τα futures της Wall Street να αποδυναμώνονται και τους επενδυτές να προχωρούν σε ρευστοποίηση κυρίως μετοχών μεταλλευτικών ομίλων.

Πτώση υψηλότερη του 3% για τους τίτλους των BHP Billiton και Rio Tinto, οι οποίοι ακολουθούν την πορεία των μετάλλων, ενώ κατά 5% χαμηλότερα κινείται η μετοχή της Infineon μετά και την προειδοποίηση της Lenovo για ζημίες και την ανακοίνωση μείωσης θέσεων εργασίας.

Στο 1,1% οι απώλειες για τον παγκόσμιο δείκτη MSCI World, ο οποίος «ανεβάζει» την πτώση του για τις δύο τελευταίες συνεδριάσεις υψηλότερα του 2%.

«Οι επενδυτές θα πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι τα εταιρικά μεγέθη θα είναι «τρομακτικά» έως ότου τα πακέτα στήριξης των οικονομιών αρχίσουν να αποδίδουν», σημειώνει στο Bloomberg ο κ. Kevin Lecocq, επενδυτικός σύμβουλος της Barclays Wealth.

Στο 1,5% διαμορφώνεται η πτώση για τον πανευρωπαϊκό δείκτη DJ Stoxx 600, ενώ σταθερά στο «κόκκινο» παραμένουν οι κορυφαίες ευρωπαϊκές αγορές. Απώλειες 1,19% για τον DAX 30 στις 4.878 μονάδες, με τον FTSE 100 να υποχωρεί 1,05% στις 4.459 μονάδες και τον CAC 40 να κινείται 1,50% χαμηλότερα στο επίπεδο των 3.296 μονάδων.

Σε πτωτική τροχιά κινούνται, αυτήν την ώρα, τα futures της Wall Street, με τον Dow Jones να υποχωρεί 0,48%, τον S&P 500 να αποδυναμώνεται 0,34%, ενώ ο Nasdaq κινείται οριακά υψηλότερα κατά 0,08%.

Σε μακροοικονομικό επίπεδο οι επενδυτές βρίσκονται εν αναμονή των στοιχείων για την πορεία των εβδομαδιαίων αιτήσεων για λήψη επιδόματος ανεργίας, καθώς και την καταναλωτική πίστη Νοεμβρίου στις ΗΠΑ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v