Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σταθεροποιητικά ευρωαγορές & futures Wall

Σε πορεία ήπιας πτώσης κινούνται οι ευρωαγορές, ενώ ανάλογη είναι η εικόνα και στα futures της Wall Street, με το ενδιαφέρον να στρέφεται στην ανακοίνωση αποτελεσμάτων της Alcoa, μετά το κλείσιμο της Wall.

Πτωτικά αλλά σε αρκετά ήπιο "τόνο" κινούνται οι ευρωπαϊκές αγορές, με τις μετοχές πετρελαϊκών ομίλων και μεταλλευτικών εταιριών να βρίσκονται εκ νέου στο επίκεντρο των πωλήσεων.

Πτώση 5% για τον τίτλο της UBS έπειτα από δημοσίευμα της "Sonntags Zeitung" ότι οι ζημίες του κορυφαίου ελβετικού τραπεζικού ομίλου θα φτάσουν στα 8 δισ. φράγκα στο δ΄ τρίμηνο.

"Θα είναι μία θαμπή περίοδος ανακοίνωσης οικονομικών αποτελεσμάτων", σημειώνει στο Bloomberg ο κ. Christian Gattiker, αναλυτής της Bank of Julius Baer και προσθέτει: "Εάν προσέξει κάποιος τα μακροοικονομικά μεγέθη που έχουν ανακοινωθεί για το δ΄ τρίμηνο, θα διαπιστώσει ότι δεν υπάρχουν πολλές πιθανότητες για ευχάριστες εκπλήξεις σε ό,τι αφορά τα οικονομικά μεγέθη των εταιριών".

Πτώση 0,6% για τον παγκόσμιο δείκτη MSCI World, ενώ η προσοχή των επενδυτών στρέφεται στην "τυπική" έναρξη ανακοίνωσης αποτελεσμάτων δ΄ τριμήνου στις ΗΠΑ, καθώς σήμερα δίνονται στη δημοσιότητα -μετά το κλείσιμο της Wall- τα μεγέθη του ομίλου Alcoa.

Απώλειες 0,23% για τον DAX 30 στο επίπεδο των 4.773 μονάδων, με τον FTSE 100 να αποδυναμώνεται 0,26% στις 4.436 μονάδες. Οριακή πτώση 0,11% για τον CAC 40, ο οποίος διαμορφώνεται στις 3.295 μονάδες.

Οριακές απώλειες καταγράφουν αυτήν την ώρα τα futures της Wall Street, με τον Dow Jones να υποχωρεί 0,07%, τον S&P 500 να κινείται 0,15% χαμηλότερα, ενώ στον αντίποδα ο Nasdaq ενισχύεται πλησίον του 0,25%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v