Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πέμπτη διαδοχική πτώση στις ευρωαγορές

Πέμπτη ημέρα υποχώρησης για τις ευρωαγορές καθώς τα απογοητευτικά εταιρικά αποτελέσματα της Alcoa στις ΗΠΑ σε συνδυασμό με την πτώση στις πωλήσεις ακινήτων στη Μ. Βρετανία προκαλεί ανησυχία στους επενδυτές. 

Πέμπτη διαδοχική ημέρα υποχώρησης για τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια καθώς τα απογοητευτικά εταιρικά αποτελέσματα της Alcoa Inc στις ΗΠΑ σε συνδυασμό με την μεγαλύτερη της αναμενόμενης πτώση των πωλήσεων ακινήτων στο Ηνωμένο Βασίλειο φαίνεται να επιβεβαιώνει τους φόβους των επενδυτών ότι η οικονομική ύφεση εντείνεται.
 
Ο ευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 έκλεισε χαμηλότερα κατά 1,40% στις 201,66 μονάδες με τις απώλειες πέντε ημερών να διαμορφώνονται στο 5,6%.

Ισχυρές πιέσεις δέχτηκαν τα χρηματιστήρια σε Φρανκφούρτη και Παρίσι ενώ ήπια χαρακτηρίζεται η πτώση στη χρηματαγορά του Λονδίνου. Συγκεκριμένα, ο δείκτης FTSE 100 υποχώρησε 0,61% στις 4.399,15 μονάδες. Στη Γαλλία ο δείκτης CAC 40 έκλεισε χαμηλότερα κατά 1,49% στις 3.197,89 μονάδες ενώ ανάλογη σε μέγεθος η πτώση του DAX ύψους 1,75%, στις 4.636,94 μονάδες.

Η νέα πτώση ρεκόρ στις πωλήσεις ακινήτων στη Μεγάλη Βρετανία οδήγησε το σύνολο του τραπεζικού κλάδου χαμηλότερα. Ενδεικτικά, η Barclays υποχώρησε 10% και η Royal Bank of Scotland σημείωσε απώλειες 7,1%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v