Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Απόλυτη σταθεροποίηση ευρωαγορών-Futures Wall

Σχεδόν πλήρη μηδενισμό των υψηλών απωλειών τους σημειώνουν οι ευρωπαϊκές αγορές, μετά τα καλύτερα του αναμενόμενου μεγέθη δ’ τριμήνου της JPMorgan που δίνουν «ανάσα» στις τράπεζες. Σταθεροποίηση στα futures της Wall.

Σε διαδικασία σχεδόν απόλυτης σταθεροποίησης κινούνται οι ευρωπαϊκές αγορές, καθώς τα καλύτερα του αναμενόμενου μεγέθη δ’ τριμήνου της JPMorgan –παρά την πτώση κερδών κατά 76%- προσφέρουν την απαραίτητη ανάσα στους τραπεζικούς τίτλους, οι οποίοι έχουν δεχθεί ισχυρές πιέσεις.

Διατηρούνται, όμως, οι πιέσεις για τις μετοχές υψηλής τεχνολογίας, μετά τις ζημίες που ανακοίνωσε για το δ’ τρίμηνο η ASML Holdings αλλά και την ανακοίνωσή ότι ο κ. Steve Jobs εγκαταλείπει την Apple έως τις 30 Ιουνίου, για λόγους υγείας.

Πτώση 5% για την Infineon Technologies, ενώ πλησίον του 7,6% υποχωρεί η μετοχή της Apple στην αγορά της Φρανκφούρτης.

«Οι ανακοινώσεις εταιρικών μεγεθών δεν πρόκειται να είναι και τόσο υποστηρικτές για τις αγορές», υποστηρίζει ο κ. Justin Urquhart Stewart, αναλυτής της 7 Investment Management.

Κέρδη 0,3% για τον πανευρωπαϊκό δείκτη DJ Stoxx 600, με τον DAX 30 να σημειώνει οριακά κέρδη 0,02% στις 4.423 μονάδες. Ανάλογη η εικόνα για τον CAC 40 ο οποίος ενισχύεται 0,01% στις 3.052 μονάδες, ενώ 0,04% χαμηλότερα κινείται ο FTSE 100 στις 4.179 μονάδες.

Σταθεροποιητικές τάσεις –πλην Nasdaq- επικρατούν στα futures της Wall Street, με τον Dow Jones να υποχωρεί οριακά 0,1% και τον S&P 500 να κινείται 0,19% χαμηλότερα. Ισχυρές πιέσεις και λόγω Apple κατά 1,37% για τον Nasdaq.

Σε μακροοικονομικό επίπεδο οι επενδυτές βρίσκονται εν αναμονή των στοιχείων για την πορεία του δείκτη τιμών παραγωγού στις ΗΠΑ τον Δεκέμβριο, τους βιομηχανικούς δείκτες Empire και Philadelphia Fed για τον Ιανουάριο, καθώς και τις εβδομαδιαίες αιτήσεις για λήψη επιδόματος ανεργίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v