Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οι τράπεζες "λυγίζουν" τις ευρωαγορές

Εξαιρετικά μικρή ήταν η διάρκεια της "αντίστασης" εκ μέρους των ευρωπαϊκών αγορών, οι οποίες κινούνται για έβδομη συνεδρίαση με υψηλές απώλειες, με τους τραπεζικούς τίτλους να βρίσκονται στο επίκεντρο των ρευστοποιήσεων.

Μόλις 10’ άντεξαν οι ευρωπαϊκές αγορές για να «επιστρέψουν» στην κλασσική πορεία τους το τελευταίο διάστημα, δηλαδή στις αρκούντως υψηλές απώλειες, καθώς οι επενδυτές μοιάζουν να πιστεύουν ότι η μείωση επιτοκίων από την ΕΚΤ –την οποία έχουν προεξοφλήσει- δεν πρόκειται να «σώσει» εταιρική κερδοφορία και οικονομίες.

Οι τραπεζικές μετοχές εκ νέου στο επίκεντρο των ρευστοποιήσεων με τον τίτλο της Postbank να «βυθίζεται» 16% και τη μετοχή της HSBC να υποχωρεί για δεύτερη διαδοχική συνεδρίαση, με τις απώλειες αυτή τη στιγμή να διαμορφώνονται στο 3%.

Κάθετη πτώση 6,6% για τον τίτλο της Apple στην αγορά της Γερμανίας, μετά την ανακοίνωση ότι ο επικεφαλής της κ. Steve Jobs θα αποχωρήσει έως τον Ιούνιο από τον όμιλο λόγω σοβαρών προβλημάτων υγείας. Πτώση 3,3% για την ArcelorMittal μετά την ανακοινώσει οικονομικών μεγεθών χαμηλότερων των προβλέψεων της αγοράς.

Στο 0,3% η πτώση για τον ευρύτερο ευρωπαϊκό δείκτη DJ Stoxx 600, ο οποίος το τελευταίο επταήμερο έχει σημειώσει απώλειες 9,6%.

Στο 1,60% η απώλειες για τον FTSE 100 στις 4.113 μονάδες, με τον DAX 30 να κινείται 1,57% χαμηλότερα στις 4.352 μονάδες και τον CAC 40 να αποδυναμώνεται 1,34% στις 3.011 μονάδες.

Σε ό,τι αφορά την ΕΚΤ η αγορά έχει προεξοφλήσει μείωση επιτοκίων κατά 50 μονάδες βάσης και διαμόρφωσή τους στο 2%, αν και κάποιοι αναλυτές δεν αποκλείουν ακόμη και μία πιο «γενναία» μείωση κατά 75 μονάδες βάσης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v