Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τριπλός μποναμάς ζημιών από BofA-Citi-Merrill

Ιδιαίτερα αρνητικό ήταν το δ΄ τρίμηνο του 2008 για τρεις κορυφαίες αμερικανικές τράπεζες καθώς Bank of America, Citigroup και Merrill Lynch ανακοίνωσαν ζημίες για το συγκεκριμένο διάστημα που ξεπέρασαν τις προβλέψεις.

Τριπλός μποναμάς ζημιών από BofA-Citi-Merrill
Ιδιαίτερα αρνητικό ήταν το δ΄ τρίμηνο του 2008 για τρεις κορυφαίες αμερικανικές τράπεζες καθώς η Bank of America, η Citigroup και η Merrill Lynch ανακοίνωσαν ζημίες για το συγκεκριμένο διάστημα που ξεπέρασαν τις προβλέψεις. 

Πιο αναλυτικά:

Citigroup: Ζημίες 18,72 $δισ. το 2008 - Διάσπαση σε δύο μονάδες

Ζημίες 8,29 δισ. δολαρίων ή 1,72 δολ. ανά μετοχή ανακοίνωσε η αμερικανική τράπεζα για το δ΄ τρίμηνο, οι οποίες ήταν χειρότερες των προβλέψεων των αναλυτών βάσει δημοσκόπησης της FactSet.

Για το σύνολο του 2008 οι ζημίες του ομίλου διαμορφώθηκαν στα 18,72 δισ. δολάρια ή 3,88 δολάρια ανά μετοχή. Παράλληλα, η διοίκηση της Citi ανακοίνωσε ότι ο όμιλος θα "διαχωριστεί σε δύο βασικές μονάδες", στις Citicorp και Citi Holdings, με στόχο την "ενίσχυση της κερδοφορίας και την αύξηση της αξίας της επιχείρησης".

--Bank of America: Οι πρώτες ζημίες από το 1991

Τις πρώτες ζημίες της από το 1991 ανακοίνωσε για το δ΄ τρίμηνο του 2008 η Bank of America, οι οποίες άγγιξαν το 1,79 δισ. δολάρια ή 48 σεντς ανά μετοχή, που είναι μεγαλύτερες των προβλέψεων των αναλυτών.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα σήμερα η αμερικανική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι θα παράσχει ένεση ρευστότητας 20 δισ. δολ. στην τράπεζα, ενώ θα εγγυηθεί στοιχεία ενεργητικού συνολικής αξίας 118 δισ. δολαρίων.

-- Merrill Lynch: Πρόβλεψη για ζημίες για το δ΄ τρίμηνο

Σύμφωνα με την Bank of America -η οποία βρίσκεται σε διαδικασία εξαγοράς της Merrill Lynch-, προβλέπει ότι οι ζημίες της Merrill Lynch θα είναι ύψους 15 δισ. δολαρίων για το δ΄ τρίμηνο, οι οποίες όμως δεν περιλαμβάνονται στα δικά της οικονομικά μεγέθη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v