Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανοδική αντίδραση στην Ευρώπη

Η ανοδική αντίδραση των ευρωπαϊκών αγορών, μετά από έξι συνεδριάσεις ισχυρών απωλειών, στηρίζεται στην πολύ καλή πορεία μετοχών πετρελαϊκών και μεταλλευτικών ομίλων. Κέρδη 1,90% για τον DAX.

Με ιδιαίτερη ένταση αντιδρούν ανοδικά οι ευρωπαϊκές αγορές στηριζόμενες στην πολύ καλή πορεία των μετοχών πετρελαϊκών ομίλων και μεταλλευτικών εταιρειών, σε μία προσπάθεια να «καλύψουν» τις απώλειες που συσσωρεύτηκαν μετά από έξι συνεδριάσεις ισχυρής πτώσης.

Μεταξύ των μετοχών με την μεγαλύτερη ενίσχυση η Total η οποία καταγράφει κέρδη 1,8%, αλλά και η BHP Billiton με άνοδο της τάξης του 3,4%.

Στον αντίποδα σε ελεύθερη πτώση η μετοχή της Allied Irish Bank (-10%), μετά την ανακοίνωση ότι η ιρλανδική κυβέρνηση θα προχωρήσει σε κρατικοποίηση της ανταγωνίστριας Anglo Irish Bank. Σημειώνεται ότι υπάρχει διακοπή διαπραγμάτευσης για τη μετοχή της Anglo Irish Bank.

Κέρδη 1,90% για τον DAX 30 ο οποίος διαμορφώνεται στο επίπεδο των 4.419 μονάδων, με τον FTSE 100 να ενισχύεται 1,69% στις 4.190 μονάδες και τον CAC 40 να κινείται 1,83% υψηλότερα στις 3.050 μονάδες.

Ισχυρά ανοδικά κινήθηκαν οι ασιατικές αγορές, στηριζόμενες στην υποχώρηση του γεν, η οποία οδήγησε υψηλότερα μετοχές τεχνολογικών ομίλων. Άνοδος 2,58% για Nikkei, 1,8% για την Κίνα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v