Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τραπεζική "έκρηξη" ανόδου σε Ευρώπη

Εκρηκτική άνοδο καταγράφουν οι ευρωπαϊκές αγορές «σπάζοντας» το πτωτικό σερί των προηγούμενων συνεδριάσεων, στηριζόμενες σε μετοχές τραπεζικών και πετρελαϊκών ομίλων. Κέρδη 2,55% για DAX.

Η ανακοίνωση για συνολική στήριξη με το ποσό των 138 δισ. δολαρίων στηνBank of America ήταν αρκετή για να «ισορροπήσει» τις διαθέσεις των επενδυτών προς τις τράπεζες και να οδηγήσει υψηλότερα τους τίτλους χρηματοοικονομικών ομίλων.

Κέρδη 3,7% για την UBS, ενώ ανοδική κίνηση ακολουθούν και οι μετοχές τεχνολογικών ομίλων, καθώς υπάρχει αίσθηση ότι τα κέρδη της Intel στο α’ τρίμηνο θα ανακάμψουν, με τον τίτλο της ASML Holdings να ενισχύεται 2,5%.

Κέρδη 1,3% για τον παγκόσμιο δείκτη MSCI World, ο οποίος, όμως, έχει χάσει 10% της αξίας του κατά τη διάρκεια του τελευταίου 10ήμερου. Πλησίον του 1,9% ενισχύεται ο DJ Stoxx 600.

«Η διάσωση μίας τόσο σημαντικής αμερικανικής τράπεζας σαφώς θα βελτιώσει τις διαθέσεις έναντι του κλάδου», σημειώνει ο David Buik, αναλυτής της BGC Partners.

Σαφώς οι επενδυτές έχουν στρέψει το ενδιαφέρον τους και στη σημερινή ανακοίνωση των οικονομικών μεγεθών της Citigroup, τα οποία ανακοινώνονται σήμερα, ενώ πληθαίνουν οι φήμες για την επικείμενη πλήρη αναδιάρθρωση της τράπεζας, με ορισμένους Αμερικανούς σχολιαστές της τηλεόρασης να μην διστάζουν να μιλήσουν ακόμη και για κρατικοποίησή της.

Άνοδος της τάξης του 2,55% για τον DAX 30 ο οποίος διαμορφώνεται στις 4.447 μονάδες, με τον FTSE 100 να ενισχύεται 2,08% στις 4.206 μονάδες, ενώ κατά 2,99% υψηλότερα κινείται ο CAC 40 στο επίπεδο των 3.065 μονάδων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v