Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ύφεση και RBS προβληματίζουν τις ευρωαγορές

Σε αρνητικό έδαφος γυρνούν οι βασικές ευρωαγορές, πιεζόμενες από τις αρνητικές προβλέψεις της Κομισιόν για την οικονομία ευρωζώνης και τη «βύθιση» 68% για RBS. Πτώση 1,9% για DAX. Αργία στη Wall Street.

Πτωτικά γυρίζουν οι βασικές ευρωαγορές, πιεζόμενες από τις νέες προβλέψεις της Κομισιόν για σφοδρή ύφεση στην ευρωζώνη, με αρνητική ανάπτυξη -1,9% για το 2009.

Κλειστή η Wall Street λόγω της αργίας στην μνήμη του Martin Luther King.

Νωρίτερα, η αισιοδοξία που αποτυπώθηκε και στους βασικούς δείκτες των ευρωαγορών βασίστηκε κατά κύριο λόγω στο νέο «πακέτο» στήριξης της βρετανικής κυβέρνησης, η οποία προχωρά και σε εγγύηση τοξικών επενδύσεων για τις τράπεζες, αλλά και ανάλογου «πακέτου» που ανακοίνωσε ακολούθως η κυβέρνηση της Δανίας.

Αρνητικός πρωταγωνιστής είναι, ο τίτλος της Royal Bank of Scotland, ο οποίος αποδυναμώνεται 68%, καθώς ο όμιλος ανακοίνωσε ότι αναμένει ζημίες ύψους οκτώ δισ. στερλινών για το σύνολο του 2008 και ότι θα προχωρήσει σε απομείωση ενεργητικού συνολικής αξίας από 15 έως 20 δισ. στερλίνες.

Σε αρνητική τροχιά κινούνται το απόγευμα οι κορυφαίοι ευρωπαϊκοί δείκτες, με τον DAX 30 να σημειώνει πτώση 1,95% στις 4.281 μονάδες, τον FTSE 100 να υποχωρεί 1,82% στις 4.071 μονάδες και τον CAC 40 να κινείται 1,86% χαμηλότερα στις 2.961 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v