Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Άνοδος με βρετανική βοήθεια για τις ευρωαγορές

Το νέο βρετανικό "πακέτο" στήριξης για τις τράπεζες στηρίζει τις ευρωαγορές, με τους όγκους, όμως, συναλλαγών να παραμένουν χαμηλά, λόγω και της σημερινής αργίας στη Wall Street. Βουτιά 20% για την RBS.     

Η ανακοίνωση ενός ακόμη "πακέτου" στήριξης από τη βρετανική κυβέρνηση για το τραπεζικό σύστημα της χώρας, οδηγεί υψηλότερα τους τραπεζικούς τίτλους, στηρίζοντας τις ευρωαγορές, με τους όγκους συναλλαγών να παραμένουν, όμως, χαμηλά λόγω και της σημερινής αργίας στην Wall Street.

Εξαίρεση στην ανοδική πορεία των τραπεζών αποτελεί ο τίτλος της Royal Bank of Scotland, ο οποίος υποχωρεί 20,4%, μετά την ανακοίνωση για ζημίες οκτώ δισ. στερλινών για το σύνολο του 2008 και απομειώσεις που μπορούν να φθάσουν στα 20 δισ. στερλίνες. Στον αντίποδα κέρδη 12,4% σημειώνει η μετοχή της Barclays.

Σε επίπεδο δεικτών ο DAX 30 ενισχύεται πλησίον του 1,26% διαμορφούμενος στο επίπεδο των 4.421 μονάδων, με τον FTSE 100 να σημειώνει κέρδη 1,16% στις 4.230 μονάδες, ενώ ο CAC 40 κινείται 1,56% υψηλότερα στις 3.063 μονάδες.

Μεικτή η εικόνα των ασιατικών αγορών, με θετική πορεία για τις μετοχές μεταλλευτικών ομίλων. Κέρδη 0,32% για Nikkei και άνοδος υψηλότερη του 1% για την Κίνα, ενώ πτωτικά κινήθηκε η αγορά του Χονγκ Κονγκ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v